27.07.2023 | 12:06
Вицепрезидентът Йотова харчи държавна да посети с мъжа си снимачните площадки на „Игра на тронове“!
Десетки хиляди евро за похарчени за кефа на семейство Йотови

В момента се гледа бюджета на държавата и всеки се бори да получи някакво минимално увеличение на доходите. Други източват бюджета. Между 3-4 юни 2023 вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети село Арма в Северна Ирландия, за да участва в междуучилищния конкурс по български език за четене на ученици от първи и втори клас в чужбина „Аз Буки Веди“. Това е официалното съобщение от президентството.

Това пишат българи от Белфаст.

Неофициалната история е съвсем друга. Йотова пристига във Великобритания с правителствения самолет и съпруга си Андрей Йотов. Поръчва си две коли от посолството в Лондон да я возят на стотици километри из Северна Ирландия.

Уж ще открива литературно четене, а се оказва, че няколкото деца, които участват се включват онлайн от Единбург в Шотландия. Защо не се включи и тя онлайн, а разходи правителственият самолет и източи бюджета на българското посолство в Лондон за командировки.

Отговорът е шокиращ!

С мъжа ѝ имали мечта да посетят местата, където е сниман филмът „Игра на тронове“. Това са 7 снимачни площадки в региона на село Арма.

Два дни са били разхождани на държавни разноски да гледат забележителности от любимия си филм. Осигурено е спане за цялата делегация, вечери. Десетки хиляди евро за похарчени за кефа на Йотови.

Семейство с техните финансови възможности да източва така бюджета е повече от скандално. Привилегиите на хора като Илияна Йотова вече са непоносими за бедна страна като България.

Вземете мерки, зоват българи от Белфаст.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране