02.01.2024 | 13:28
Вижте как самолетът с 400 пътници избухна в пламъци на летище в Токио
Според една от версиите машината е загубила колесника си при кацането, а според друга - се е ударил в друга машина на пистата

Самолет на Японските авиолинии с почти 400 души на борда се запали на пистата на летище „Ханеда“ в Токио, предаде БТА. По първоначална информация машината е „Еърбъс А350-900“. Тя пристигнала от остров Хокайдо.

Според една от версиите самолетът е загубил колесника си при кацането, а според друга – се е ударил в друга машина на пистата. Японската брегова охрана съобщи, че проучва възможността неин самолет да се сблъскал със самолет, изпълняващ полет 516, на „Джапан Ейрлайнс“.

Кадри на телевизионната компания NHK показват пламъци, излизащи от прозорците на самолета и под него. Пистата също се е запалила. Видеозапис на местна телевизия показа как голям пожар избухва от едната страна на самолета, докато той се движи по пистата. След това пожарът се разраства и достига зоната около крилото. По-късно се вижда как пожарни екипи работят по потушаването на огъня, посочва Асошиейтед прес.

На кадри, излъчвани по телевизионния канал на друга местна медия, се вижда как пътниците напускат самолета чрез авариен улей, докато пожарните екипи се борят с пламъците, отбелязва ДПА.

Всички писти на летище „Ханеда“ са били затворени, съобщи говорител на летището. „Ханеда“ е едно от най-натоварените летища в Япония и едно от двете основни международни летища в столицата, отбелязва АП.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране