26.06.2015 | 19:17
Военното министерство купува 21 000 чифта обувки за над 2 млн. лв.
Земеделецът Ненчев подготвя малобройната ни армия за "учения"

Обществена поръчка за доставка на 21 000 чифта цели полеви, черни, зимни обувки обяви министерство на отбраната. Прогнозна стойност, без да се включва ДДС, е 2 198 333 лв. Поръчката е за срок от 24 месеца.

Обувките са за военните през есенно-зимния сезон. Те трябва да им осигуряват безпроблемно участие в различни видове тренировъчни и бойни действия при специфични климатични и теренни условия. Задължително е обувките да се пробват от потребител за удобство и размер, е описано в техническата спецификация на продукта. Тя е подробна и казва, че продуктът представлява цели, високи полеви обувки с лицева част, която е комбинация от хидрофобирана естествена кожа (лицева) от едър рогат добитък и текстил в черен цвят.

За езикът – тип мех, изработен от текстилен материал и подлепен с функционален хастар, така че да образува защитен хастар. Вътрешната част се изработва от текстилна мрежа. Продуктът има и функционален мембранен хастар, осигуряващ влагозащитните свойства на обувката. Ходилото се състои от два слоя с различна плътност. Ходилата трябва да притежават и основни характеристики и изисквания като еластично, относителна твърдост, висока износоустойчивост, устойчивост на масла и др.

В обявяването на поръчката е посочено, че възложителят си запазва правото при неосигуреност на финансови средства по бюджета на Министерството на отбраната да заяви по-малко от предвидените количества в рамките на осигурените финансови средства, като за това не дължи неустойка или друго обезщетение.

Министерството на отбраната обяви днес и, че организира обществена поръчка с две обособени позиции и за доставка на кожени полушуби – общо 990 за мъже и 110 за жени, 300 бели ризи с дълъг ръкав с носач пагон за ВМС, 500 бели якета с къс ръкав за ВМС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране