13.08.2021 | 12:00
Връщането на ГЕРБ във властта е невъзможно
Партията на Бойко Борисов е изпята песен, убеден е проф. Александър Маринов

Връщането на ГЕРБ на власт е абсолютно невъзможно. Това е изпята песен. Огромното мнозинство българи не желаят да ги управляват по начина, по който ги управляваше ГЕРБ. Няма как да се получи това нещо“. Това заяви проф. Александър Маринов, председател на Съвета за стратегическо развитие при президента Румен Радев по Нова телевизия. Коментарът бе направен на въпрос дали неспособността на ИТН, ДБ и ИБГНИ да се разберат за създаване на правителство би могло да върне на власт партията на Бойко Борисов. „Отношенията между партиите на протеста разколебават хората в способностите на политиката да решават техните проблеми и не допринася за възстановяване на доверието в институциите. Това води до по-нататъшна нестабилност“, заяви още професорът.

На въпроса дали е истина или е фалшива новина, че Румен Радев планира да създаде своя партия, в която да се включат успешни министри от служебното правителство Маринов каза: „Има богато въображение. Засега е само това, поне аз не съм чувал нещо друго. Към момента такива твърдения нямат фактически основания. Но никой не може да каже какво ще бъде в бъдеще, аз не съм пророк“.

Според него президентът Румен Радев ще се справи в създалата се ситуация по връчването на втори и евентуално на трети мандат и при перспективата след това да се пристъпи към трети поредни парламентарни избори. „Ситуацията е трудна и налага да се взимат нестандартни решения, особено ако се реализира по-вероятната към момента възможност да се ходи пак на избори. Президентът обаче е доказал вече, че може да се справя в трудни ситуации“, заяви проф. Маринов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране