03.04.2017 | 17:53
Взрив избухна в метрото в Санкт Петербург, поне 9 жертви
Неизбухнало взривно устройство е намерено на централната метростанция "Площад на въстанието

Взрив избухна в метрото в Санкт Петербург, предава ТАСС. От Националния контратерористичен комитет заявяват, че взривът е избухнал в 14:40 ч. в тунела между станциите „Технологический институт“ и „Сенная площад“ – докато метрото се е движило.

Властите смятат, че взривното устройство е самоделно, напълнено с шрапнели.

По предварителни данни най-малко 9 са загинали, ранените са най-малко 50. Кадри в социалните мрежи показват задимената станция „Сенная площад“. „Към този момент ранените са около 50 души. Медиците работят с тях. Има около 17 екипа за спешна помощ и броят им ще расте“, заяви говорителят на губернатора на Москва Андрей Кибитов, цитиран от ТАСС.

Към момента няма информация за пострадали българи при взрива в метрото в Санкт Петербург, казаха за БТА от МВнР. В града са пуснати автобуси, които да извозват пътниците на метрото, тъй като всички метростанции са затворени.

Президентът Владимир Путин е информиран и е обсъдил въпроса с директора на Федералната служба за сигурност. „Вземаме предвид всички възможни причини, включително тероризъм“, заяви Путин. Неизбухнало взривно устройство е намерено на централната метростанция „Площад на въстанието“ в Санкт Петербург, съобщи Интерфакс. По-рано днес няколко станции на метрото в Санкт Петербург са били затворени заради оставени без надзор предмети, но не е било установено нищо нередно, предаде още ТАСС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране