27.06.2015 | 1:18
Янев бяга от София, ще става кмет на Сандански
Трайчо Трайков ще води общинската листа на Реформаторите в София

Съветникът на премиера Бойко Борисов – Яне Янев е решил да се върния в родния си град Сандански. Той се кани да се кандидатира за кмет и общински съветник в градчето.. В последните седмици Янев дава напоителни интервюта в местните медии, обсъжда състоянието на шивашкия бизнес и селското стопанство, а за 24 май се обърна към жителите на града с фундаментален апел – „Да спрем упадъка и превърнем Сандански в град на духа!“.

Трайчо Трайков

Бившият енергиен министър Трайчо Трайков ще води листата с общински съветници на Реформаторския блок в София. Кандидатурата му ще бъде обявена днес, когато ДСБ-София ще обяви листата си и ще предложи официално кандидатурата на депутата Вили Лилков за кмет на столицата. Трайков бе член на Гражданския съвет на РБ. Той си тръгна от кабинета след визита в Катар, завършила със скандал.

Във Варна официално ще бъде издигнат като независим претендент за градоначалник бившият транспортен министър Данаил Папазов. Той беше един от министрите на ДПС. Почти сигурно Папазов ще бъде подкрепен от движението в хода на кампанията. Колежката му от правителството на Орешарски Анелия Клисарова е една от номинациите на БСП-Варна. Любопитно е, че и за двамата бяха създадени инициативни комитети на частичния вот в града през 2013 г., но офертата да влязат в правителството отложи намеренията им.

Социалистът Пламен Славов, който бе два мандата депутат, а сега преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, е официално издигнат за Карлово. Съпартиецът му и ексдепутат Калин Милчев е кандидатът за кмет на БСП в район „Централен“ на Пловдив. В Ловеч кампания вече прави Кирил Гумнеров, бивш депутат от „Атака“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране