03.01.2015 | 0:52
„Ясновидка“ мами родители, пише лечебни стихове от името на покойните им деца
Благоевградската снаха Тамара Лазарова завлече десетки българи с огромни суми и се скри от съдебно преследване в родната си Русия

Скандалната благоевградска снаха Тамара Лазарова, която завлече десетки българи с огромни суми и се скри от съдебно преследване в родната си Русия под артистичното име „парапсихолог Магдалена Велт“, посреща 2015 г. с ново амплоа – на лечител, който цери наивниците само с гласа и стиховете си.

Докато в Благоевград тя въртеше кристално кълбо и мамеше лековерните с прогнози за бъдещето им, сега Магдалена, вече прекръстила се на „Магдалина“, организира за наивните си сънародници литературни четения и вече нарича себе си „стихотерапевт“.

От сайта http://progorod33.ru/news/view/72928 става ясно, че в момента Лазарова-Велт живее в град Владимир – градът, който наскоро официално получи статута „Новогодишната столица на Русия 2015“ заради мащабната новогодишна програма, която организира – небивала по разгул украса, детски и семейни филмови фестивали и т.н.

Пред същия сайт благоевградската снаха дори е дала интервю за рубриката „Попътни мисли“, озаглавено „Моите стихове и глас лекуват хората“. В него „стихотерапевтката“ разказва, че в детството си умеела да прави това, което другите не можели – разговаряла с цветята и животните, виждала аурата на хората, въобще била доста „особена“, дори според собствените й родители. Веднъж обаче Тамара си „хвърчала“ в синевата, когато изведнъж видяла около себе си ангели. После хвъркатите я благословили и я пуснали обратно на твърда земя, след което веднага главата й се напълнила с „лечебни“ рими, които и до днес творели чудеса с болни хора.

Тя е дала и обяснение за лечебната си мерена реч – живият организъм срещу нея реагирал на вибрациите на римите й и щом ги изречала на глас, те правели „чудеса“ с болния.

Благоевградската снаха е дала и обяснение защо е в град Владимир – заради голямата смъртност на децата, чиито души пърхали около нея под формата на малки ангели и вероятно я зареждали с още и още вълшебни рими. Иначе, според нея, „всички големи градове си приличат по техните енергетически слаби места и хора“.

Явно обаче и в Русия са разбрали що за „терапевт“ е Велт, защото във форума под интервюто има доста майтапчийски коментари, като например този от септември 2014 г., където, вместо да онемее от историята с ангелите, потребител я пита напълно сериозно: „Гражданко Магдалена, а утре ще има ли сняг, защото неотдавна си купих нова кола, и зимни гуми си купих наскоро, но още си нямам CD – в какъв срок и откъде да си купя?“.

Скандалът с Тамара Лазарова избухна в началото на годината, когато срещу нея подадоха жалби десетки благоевградчани, които й станали поръчители по заеми, а тя взела парите и изчезнала. Журналистката Юлия Кючукова, архитект Анелия Параскова и много други се вързали на сълзливите молби на Тамара, че няма пари за лечението на сина й, и дори сами предложили да й дадат заеми или да й станат поръчители. Преди да духне за Русия, Тамара успяла да продаде даже жилището на съпруга си в Благоевград.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране