01.06.2015 | 9:32
Юлиан Мирков е новият шеф на митница Свиленград
Агенция "Митници" проверява "Лукойл" след доклад на Иван Костов
Ваньо Танов

Юлиан Мирков е новият шеф на митница Свиленград, обяви в ефира на Нова тв шефът на митниците Ваньо Танов.

От днес той поема и пункта „Капитан Андреево“, който една седмица бе на „ръчно управление“ лично от генерал Танов. Причината. Километрични опашки. Днес вече тировете са в нормални граници пред бариерите. Внедряването на нова автоматична система за проверка на камионите била основната причина за големите опашки, обясни Танов. Според него ще се намали и корупцията, защото човешкият фактор вече не участва в плащания, извършвани изцяло по банков път.

Между 17 и 20 пъти са се увеличили приходите от таксите на „Капитан Андреево“ след пускането на допълнителни камери. Те помагат и един камион да се обработва за около 2 минути, похвали се шефът на митниците.

Танов не призна, че на граничния пунк е имало бойкот на митничарите, а поясни, че те били притеснени да не загубят работата си след въвеждането на новите автоматизирани системи и били демотивирани.

Той обяви, че се прави проверка на „Лукойл“ от НАП и от агенция „Митници“ и чак след завършването й ще може да се разбере дали са верни твърденията на Иван Костов, че компанията е ощетила бюджета с около 1 милиард лева. Той обаче е категоричен, че такава проверка трябва да започне и НАП, а след това двете ревизии да се засекат и подложат на експертен анализ. Чак тогава ще може категорично да се каже дали изчисленията на Иван Костов са верни или не, посочи Танов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране