22.10.2015 | 0:03
Юристите на БФС не допуснаха ФК ЦСКА във В група
Със 7:1 гласа членовете на комисията са определили, че новото дружество няма юридическо право да извърши това

Правната комисия към БФС официално е отхвърлила молбата на новоучреденото дружество ФК ЦСКА да замени изпадналия в несъстоятелност ПФК ЦСКА в състава на Югозападна В група, като наследи и натрупаните до момента точки. Със 7:1 гласа членовете на комисията са определили, че новото дружество няма юридическо право да извърши това.

„Разгледахме документите и не намерихме основание за правоприемство заради нарушение на Търговския закон. Към този момент ФК ЦСКА не може да продължи участие във В група. Има правило от много години във футбола, член 15. А то е, че новоучреден или новосъздаден клуб започва от долу нагоре“, заяви пред bTV членът на правната комисия Нестор Несторов, бивш градски прокурор на столицата.

Сега последната дума по молбата на ФК ЦСКА ще има Изпълкомът на БФС, който има право да не се съобрази с мнението на юристите, ако междувременно бъдат представени някакви други документи.

Но това е малко вероятно и затова сега пред ЦСКА има три възможности. Едната е да се приложи оздравителен план за ПФК ЦСКА, според който да се изплатят на кредиторите задълженията, чийто размер ще уточнява синдик (между 23 и 56 млн. лв. по различни данни). Втората е да бъде фалиран клубът, а друг отбор (от А или Б група) да се премести в София и да се преименува на ЦСКА, като бъде припознат от феновете, но последните не са склонни на такава възможност. Третата минава също през фалит на ПФК ЦСКА, като при него ФК ЦСКА ще започне сезон 2016/2017 от А областна или при компромисен вариант – отново в Югозападна В група.

Междувременно вчера Софийски градски съд заплаши ЦСКА с глоба от 1000 лв., ако клубът не предостави на синдика до днес необходимата документация от счетоводството на дружеството.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране