31.05.2023 | 12:38
Зад заплашителното писмо с „Мечо Пух“ до Гешев стои Петьо Еврото
Тържище на бъдеще, нарича съдебната система бившата вече съпруга на печалноизвестния следовател

Зад заплашителното писмо, което Иван Гешев показа, че е получил – с натиск да си подаде оставката до 10 ч, бившата жена на Петьо Петров-Еврото съзира единствено него.  Товя обяви Любена Павлова-Петрова в интервю пред Антикорупционния фонд.

Става въпрос за писмото, което Гешев показа пред медии, в което се говори за Мечо Пух, за това, че е „сам на върха на гола скала“, че „всяка приказка си има своя край“ и пр. „Това са изрази, които Петров употребяваше по 5-6 пъти на ден. В това писмо аз съзирам него“, категорична е Павлова. „Няма вариант да е писано от друг човек – от 8 години живея с него и записвам всичко, което той казва.“

Павлова казва, че понеже Еврото не може едновременно да го измисли и да го напише – тя е била „наистина стенограф“.  „В последните дни това, което се случва с главния прокурор също ме потресе – тази наглост, тази дързост и безочие“, казва бившата съпруга в интервюто пред Николай Стайков и Андрей Янкулов.

Освен това тя нарича съдебната система – и това, което Петьо Петров е правил – „Тържище на бъдеще “. Павлова има активно роля в отминалите години – първо като лидер на т.нар. организация „План Б“. Тя се появи изневиделица в годините, когато Христо Ивнов бе правосъден министър, а после – Лозан Панов председател на ВКС.  Организацията ги громеше безпощадно, подаваше сигнали срещу Панов до Висшия съдебен съвет, като същевременно с това поднасяше подаръци на Сотир Цацаров, твърдейки, че той е жертва.

бТВ навремето излъчи репортаж, в който Миролюба Бенатова показваше „протестиращи“ срещу Христо Иванов, от които нито един – освен Любена, не можа да каже името на човека, срещу когото протестира.

Днес тя обясни пред АКФ, че от годна и девет месеца не е виждала сина си. Както и че не може да си намери дори адвокат, защото никой не иска да се занимава с Петьо Еврото.

“Просто ситуацията ми се струва зловеща”. Бившата съпруга на Петьо Петров, разпознава неговия почерк в писмото с метафори, което главният прокурор Иван Гешев обяви, че е получил с ултиматум за неговата оставка.

“Като няма доказателства, ще си донесем”. Павлова с директни съмнения относно намерените доказателства в къщите на две лица – Тони Иванов и Делян Георгиев, обявения от прокуратурата опит за заговор за смяна на главния прокурор. Единият от тях, Тони Иванов, е неин личен приятел.

“Явно са им малки заплатите”. Откъде идва силата на бившия следовател Петьо Петров и как работи схемата на “Осемте джуджета” в съдебната система. Пари, апартаменти и коли в помощ на нуждаещи се магистрати.

Кои са основните помощници на схемата “Осемте джуджета” в прокуратурата? Павлова посочва заместник-главния прокурор Борислав Сарафов и заместник-апелативния прокурор на София Емилия Русинова. Те са идвали в ресторанта по няколко пъти в седмицата и “не заради хубавата храна”

“Не винаги е ставало въпрос само за пари”. „Осемте джуджета“ като система за кариерно израстване в прокуратурата.

“Записи от лично естество, доказателства за корупция”. Има ли архив от записи и компромати в съдебната система и кой ги държи с цел влияние и зависимости?

Идвал ли е главният прокурор Иван Гешев? Отговорът на Павлова е категорично “не”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране