02.02.2024 | 10:43
Застреляха като куче ММА боец
Полицията вече е започнала издирването на убиеца

20-годишен младеж беше застрелян пред дома си, а убиецът е изстрелял седем куршума в тялото му. Младият мъж е бил качен в тежко състояние в линейка, но е починал напът за болницата. Жертвата е ММА боецът Магомедрасул Мутаев, а кървавият инцидент се е случил в Махачкала през нощта на 31 януари срещу 1 февруари.

Полицията вече е започнала издирването на убиеца. Знае се, че той е 18-годишен и живее в близко село. Според предварителните данни става дума за отмъщение, тъй като преди няколко месеца Мутаев и негови приятели унижили тийнейджъра на публично място.

Счита се, че това не е първият опит на убиеца да си отмъсти. Преди известно време е имало нов опит за покушение срещу Магомедрасул Мутаев. Тогава произведените изстрели не попаднали в целта.

Мутаев е един от най-изявените ученици на руската ММА легенда Хабиб Нурмагомедов. През 2022 г. той печели сребърен медал на престижно състезание в Русия. До момента той имаше само един мач в професионалните турнири по смесени бойни изкуства. През лятото на 2023 г. на галавечер в Москва Магомедрасул Мутаев победи с лекота Елгун Ясибов (Азербайджан). Следващият му мач трябваше да се проведе на 23 февруари 2024 г. срещу иранеца Кейван Реза Далини.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране