20.07.2015 | 13:30
Заводът на Василев в Сърбия ще произвежда бутилки за ракията на президента Николич
Банкерът иска да ни измами, убеден е премиерът Александър Вучич

Сътрудници на президента Томислав Николич защитават българският олигарх Цветан Василев, съобщи днес сръбският вестник Kurir.

Според изданието Василев бил близък със съветниците на Николич – Предраг Мигич и Павле Башич. Василев, чийто завод в Парачин дължи на държавата 20 млн. евро, най-вероятно ще произвежда и бутилките за ракията на президента „Томовача“.

Николич присъстваше и на откриването на нова линия в завода. Микич и Башич са близки до Василев, за който премиера Александър Вучич заяви, че трябва да се засрами, тъй като отказва да плати дълга за ток и газ.

Сръбският премиер Александър Вучич заяви през уикенда, че нападението върху него в Сребреница не го засегна толкова, колкото кампанията в медиите срещу държавата, в полза на българския олигарх Цветан Василев, който е собственик на завода за стъкло в Парачин и който дължи 20 млн. евро за ток и газ, пише сръбският вестник „Danas“.

Вучич е оценил, че това е парадигма на живота, парадигма илюзия, лъжа и измама, парадигма за рушене на Сърбия през последните 30 години. Вучич е пояснил, че заводът, чийто собственик е Василев, от началото на годината не е платил ни стотинка за ток.

„Собственикът печели, работи добре, но иска да измами Сърбия. Аз няма да толерирам това“, заявил Вучич. Той е заявил още, че разбира исканията на работниците, но няма да търпи безобразието. По думите му страната няма да позволи на Василев да води кампания срещу Сърбия, която го кредитира.

2 коментара

  1. Вива каза:

    „Сътрудници на президента Томислав Николич защитават българският олигарх Цветан Василев, съобщи днес сръбският вестник Kurir.” А добро утро. Това беше прозрачно ясно още преди години, когато Василев започна да открива заводи и да придобива активи в Сърбия. Сега е ясно, че зад гърба му стои някой влиятелен колкото Николич, за да му пази гърба и да не допуска екстрадирането му в България, където ще бъде обвинен и изправен пред съда. Грозна картинка е всичко това, но ако Сърбия наистина иска да стане член на ЕС, трябва да се изчисти от такива покровители на престъпни олигарси.

  2. Елеонора каза:

    Ама, май ще ги произведе, ако първо си плати сметките за ток. Да не говорим хаоса около КТБ, който се поддържа от лакеите на Цветан Василев. Екстрадация и откритост.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране