16.07.2016 | 2:18
17 полицаи убити в Анкара, хиляди са по улиците на Истанбул
Турският парламент е обграден от танкове, които са открили огън

Турският парламент е обграден от танкове, които са открили огън, съобщи Sky News. Анкара е под високо напрежение заради опита за военен преврат. Все още няма данни за пострадали. Има сблъсъци между полицията и войската. 17 полицаи са убити в столицата.

Две експлозии се чуха около 1 часа в Анкара.  Турската държавна агенция „Анадолу“ съобщи, че хеликоптери са открили огън по централата на Националното разузнаване.  Стрелби има в Анкара, Истанбул и Измир, възможно е да са предупредителни за нарушаване на определения от армията вечерния час.  Танк се опита да сгази граждани в Анкара, премаза кола. Има престрелки между армията и полицията, цивилните бягат.

Джамиите в Анкара и Истанбул пуснаха призива за молитва, което е твърде необичайно за този час. След това започнаха да призовават хората по улиците да се борят срещу военния преврат. „По заповедта на нашия президент и религиозната власт молим всички да отидат в центровете на градовете.“

Поддръжници на Ердоган спряха танк и арестуваха танкистите в турската столица Анкара. Съдбата на танкистите е неизвестна. Това стана, след като президентът Раджип Ердоган призова подкрепящите управляващата партия да излязат на улицата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране