21.07.2017 | 18:49
18-годишна майка от Пловдивско удушила бебето си, защото плачело
Тялото на детето е било открито голо, само по памперс

18-годишната жена, която бе задържана за убийството на 22-месечната си дъщеря в Стамболийски, е удушила детето си, защото плачело и я дразнело.  Момичето, което е от монтанските села, бе задържано, след като снощи случаен минувач открил тялото на убитото момиченце в парк в Стамболийски и се обадил на тел. 112.

По време на разпитите майката разказала, че е удушила дъщеричката си, защото плачела и това я дразнело. Тялото на детето било открито голо, само по памперс. В момента разследващите проверяват дали 18-годишната жена, която живее от няколко месеца на семейни начала с мъж от Стамболийски, има други деца и кой се грижи за тях.

По случая е назначена съдебно-медицинска експертиза, а Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на майката за умишлено убийство, извършено по мъчителен начин за жертвата, с особена жестокост.  Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

18-годишната Гергана ще остане в ареста за 72 часа, след което прокуратурата ще поиска от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Най-вероятно това ще стане в понеделник – 24 юли.

На 7 май 30-годишният рецидивист Николай Шанков преби до смърт 3-годишната дъщеричка на приятелката си. Малката Аксиния бе убита в постройка към кравеферма във видинското село Слана бара, докато 26-годишната й майка пасяла кравите и не била вкъщи.

Побоят започнал, защото момиченцето се разплакало. Николай, който е бивш затворник, е ритал и удрял 3-годишната Ася първо с ръце, а след това с метална тръба. Всичко се е случило пред очите на 9-годишната ѝ сестричка, която потърсила помощ.

На 13 юли Видинският окръжен съд осъди на 25 години затвор Шанков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране