04.06.2015 | 13:01
3-метров кратер зейна на столичния бул. „Черни връх“
Дупката на пътя е в близост до строителството на новата линия на метрото
Снимки: Фейсбук

Огромен кратер зейна в тротоара на бул. „Черни връх“ в близост до строителството на новата линия на метрото.

Инцидентът е станал рано тази сутрин малко преди 7.00 ч. На ръба на няколкометровата дупката като по чудо са останали два автомобила и не са се сринали в нея. По-късно те са преместени на сигурно място със специализирана техника.

дупка-улица

От Столична община съобщиха, че се възстановява нарушената настилка по тротоара от екипи на строителните фирми, изграждащи метрото в участъка от бул. „Джеймс Баучер“ до кв. „Хладилника“.

Снимки на зейналия кратер се разпространяват в социалната мрежа Фейсбук. Хората се възмущават как може само на метри от дупката да вървят изкопните работи по столичното метро. Други коментират, че се е отворил вход към „долната земя“, а трети се шегуват, че ще слизат в метрото без билет.

дупка-Черни връх1

„Има слягане с дълбочина около 3 метра и с размери 7 метра на 8.5 метра. То е извън булеварда – в градинката и в подхода към магазин на „Лидл“. Това е извън трафика, но ние сме заградили 2.5 метра от платното с оглед по-голяма безопасност на трафика. Създали сме временна организация на движението. В момента се работи по укрепване на това пропадане. Градският транспорт преминава нормално“. Това поясни пред БНР Иван Илиев, ръководител на обекта, изпълняван от фирма-изпълнител в участъка „Джеймс Баучер“ – „Хладилника“ по линията на Метрополитена. В участъка преди години са изградени комуникации и преминава топлофикационен тунел и шахти за оптика, уточни той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране