13.07.2015 | 21:29
300 000 дава Столична община за паветата край НДК
Заплащането ще бъде отделно за пренареждане на настилката и за запълване на фугите

Сумата, отпускана за ремонта на пространството около НДК, продължава да расте. Поредните 315 600 лв. се готви да даде Столичната община.

Този път парите са за червените павенца в парковото пространство около НДК, става ясно от обявената обществена поръчка. Прави впечатление, че ще се плаща отделно за пренареждане и направа на допълнителна паважна настилка от червен пясъчник и отделно за запълване на фугите в декоративната настилка. За пренареждане на малките червени павенца общината се готви да плати почти 140 000 лв., а за фугирането – още около 176 000 лв. От техническата документация става ясно, че площта на павенцата е 1250 кв. м, а дължината на фугите – 10 000 м.

Ремонтът не трябва да продължава повече от месец и половина след подписването на договора. Той ще засегне част от парковото пространство зад НДК, както и част от парка, който се намира зад паметника „1300 години България“ откъм ул. „Фритьоф Нансен“.

Обществената поръчка за подмяна на декоративния паваж е поредната, която увеличава значително първоначалния бюджет от над 13,4 млн. лв., с които от няколко месеца пространството около НДК се обновява. Над 8 млн. лв. от парите са от бюджета на СО, а 4,7 млн. лв. са по Оперативна програма „Регионално развитие“. Очакванията са реновирането на алеите, градинките и фонтаните пред и около НДК да приключи в навечерието на местните избори.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране