28.03.2018 | 16:01
300 бона и бижута открити в корумпираните данъчни
Ако търговците не успеели да отговорят със съответната сума, нападжиите взимали и вещи за битови нужди

Сумите, които са намерени при претърсванията 300 000 лева в различни валути. Има и бижута. Сумите, които са прибирани и са установени, са между 500 и 5 000 лв. в зависимост от бизнеса на търговеца. В тази връзка ще има и обвинения за пране на пари, стана ясно по време на брифинг на прокуратурата.

Към момента тече привличането на 11 лица като обвиняеми за участие, а на едно лице и за ръководене на организирана престъпна група, състояща се от данъчни служители на НАП – София, стана ясно от думите на прокурор Иван Гешев.

Структурата на групата е била основана от ръководители на екипи, които са разпределяли своите роли, координирали са своите действия, като дори се е стигало до моменти, в които ако търговци не са успели да отговорят за сумите са взимани и вещи, които могат да задоволят техни битови нужди.

“Каквото име е харесало в магазина са си го взимали, уточни Гешев и добави, че има множество свидетели, които са били изнудвани. “Няма да позволим да има натиск върху свидетелите,”, категоричен бе Гешев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране