07.01.2017 | 0:28
5 българи пострадаха при верижна катастрофа край Ниш
Още трима българи са ранени при друга катастрофа край Ниш

Най-малко 17 души, включително 6 деца, са ранени във верижна катастрофа на изхода от Ниш на магистралата за Белград. Линейки транспортират още ранени. Ударили са се 30 превозни средства.

Петима от ранените в инцидента са българи, съобщава Радио и телевизия Сърбия /РТС/. По техни данни нараняванията на сънародниците ни са леки.  Поради лошите метеорологични условия в района има задръствания, властите вземат мерки за нормализиране на движението.

При друга катастрофа край Ниш са ранени още трима българи, предава РTC, но не дава подробности за инцидента и за състоянието на пострадалите.

Междувременно от МВнР съобщиха, че магистралата Ниш-Белград е затворена и в двете посоки в района на пътен възел “Трупале” заради големи снегонавявания. На места снежните преспи са достигнали до два метра. Част от движението е пренасочено към стария път през град Алексинац.

От МВнР препоръчват на българските граждани да се въздържат от пътувания в тази част на Сърбия, докато пътната обстановка не бъде нормализирана. Българските граждани могат да се информират за актуалното състояние на пътищата и ГКПП на интернет страницата на Автомобилния съюз на Сърбия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране