09.09.2015 | 0:01
57 бежанци натъпкани в бус, още 17 – в лека кола
Задържан е водачът на автомобила - Хамед Мохамед, ирански гражданин

Досъдебно производство за незаконно превеждане на лица през границата на страната ни, се провежда под ръководството на Районната прокуратура в Елхово, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Вчера около 10 часа в село Крайново, община Болярово, полицейски служители от ГПУ в Болярово са задържали незаконно преминаващия границата ни с Турция лек автомобил “БМВ 318” с хасковска регистрация. В него са били открити 17 бежанци от Сирия и Иран, превеждани по опасен за живота им начин. Превозваните лица са 5 мъже, 9 деца на възраст между 2 и 10 години, и 3 жени. Задържан е водачът на автомобила – Хамед Мохамед, ирански гражданин, на когото ще се повдигне обвинение и ще бъде задържан до 72 часа. Автомобилът е иззет. Разследването продължава.

Пак вчера стана ясно, че под ръководството на Районната прокуратура в Царево се провежда бързо производство за незаконно превеждане на лица през границата на страната ни.

В микробус са транспортирани 54 чужди граждани, сред които малолетни деца на възраст между 2 и 12 години, по начин, опасен за живота на превежданите. Случаят е от 7 септември, когато около 21.30 ч. в Ахтопол полицейски служители от ГПУ в Царево са спрели за проверка микробус “ИвекоУ. В него, на площ от 4,25 кв. м, са били открити 54 бежанци от Сирия, Ирак и Афганистан.

Превозваните лица са 32 мъже, 16 деца и 6 жени. Задържан е водачът на микробуса – Калчо Иванов от Бургас, на когото ще се повдигне обвинение и ще бъде задържан до 72 часа. Калчо Иванов е осъждан за кражби и противозаконно отнемане на МПС. Разследването продължава.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране