03.02.2022 | 21:58
6 признака, които издават, че една жена е отдавна без мъж
Можете да познаете, че жената е сама, дори по нейната пазарска количка

Днес наличието на любовна връзка или нейното отсъствие едва ли ще изненада някого. Всеки човек е свободен да избира дали ще свърже живота си с друг или ще гради личния си живот сам. Но, въпреки това, предразсъдъците и стереотипите продължават да си съществуват и това едва ли ще се промени.

Има някои норми, традиции и суеверия, в които някои хора все още твърдо вярват и следват. Същите те казват, че жената непременно трябва да живее с мъж. Защо трябва да се грижи за някого – просто такава е женската природа. Но има и друга поговорка. И тя гласи, че по-добре е да си сам, отколкото с неподходящ човек. И доста жени са решили да направят именно така. И така, да видим какво отличава тази мистериозна дама, която няма връзка, от останалите жени.

Можете да познаете, че жената е сама, дори по нейната пазарска количка

Самотната жена готви по-рядко, а и не се старае да претрупва трапезата с първо, второ и трето ястие. Или ако го прави, то ще е по специален повод. За разлика от жената, която готви за своя любим, дамата, която е отдавна без мъж, не кулинарства толкова много. Нейната пазарска количка не е претрупана с различни храни в обилни количества, а е по-скромна и по-бюджетна.

Жената без мъж е по-свободна в избора си

Жена, която не живее с мъж, определено е доста по-свободна в избора си. Може да реши да отиде на пътешествие, нищо не я спира, защото тя няма семейни ангажименти. Всякакви забавления, заведения, хобита и други от този род са на нейно разположение. Няма забрани и ревност, затова тя е по-спокойна и уравновесена. Може да прави каквото и когато си пожелае. Това е може би най-приятната част от самотата.

Жената, която няма мъж, е винаги готова на флирт

Това е също изражение на свободата. Самотните жени са по-склонни към активен флирт. Дори ако дамата е срамежлива, тя може изведнъж да прояви интерес към противоположния пол и ще е по-спокойна и внимателна към мъжете.

Жена, която не е във връзка, може лесно да общува, да ходи на срещи, да получава много подаръци и внимание. Неомъжена жена може да бъде в статута на свободна толкова дълго, колкото ѝ е необходимо, докато не намери „своя“ мъж.

Тайно завижда на омъжените си приятелки

Да, една жена, която не се среща и не живее с мъж, може да има по-лесен живот, но в сърцата си такива жени винаги ще завиждат на омъжените дами, които имат здрави семейства, любящ съпруг, деца и прекрасно бъдеще пред себе си.

Всяка жена иска семейно щастие, всяка иска да бъде обичана и необходима. Жените се стремят към майчинство, семейни ценности и традиции, грижа.

Честа умора, раздразнителност и гняв

Това са още някои от чертите, които често могат да се появят при жена, която живее без мъж. Но да не забравяме, че тук всичко зависи от генетиката и емоционалната същност на самата дама.

Жената, останала дълго време без любим до себе си, може да страда от честа умора, раздразнителност и гняв. Защото ѝ липсва така важното за дамите мъжко внимание – обич, нежност, прегръдки и целувки, интимност. Всичко това ни помага да сме в емоционално стабилно и балансирано състояние, повишава хормона ендорфин, известен още като хормонът на радостта. Затова никак и не е чудно, че отсъствието на мъж в живота на една жена изостря всички тези емоционални „пропуски“.

Външен вид

Липсата на любим мъж в жената също може да повлияе на външния ѝ вид и здравето: липсата на хормона прогестерон и хормоналните смущения могат да се отразят много неблагоприятно. А и самата тя няма достатъчно стимули, за да се грижи за себе си така, както това прави жената в любовна връзка, която се стреми винаги да изглежда в най-добра форма за своя мъж.

Автор: Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране