06.05.2024 | 10:45
САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев?
Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо

Американските власти ще трябва да изпратят свои войски на територията на Украйна в случай на падане Киев. Това заяви лидерът на демократичното малцинство в Камарата на представителите на САЩ Хаким Джефрис в интервю за CBS News, цитирано от руският телеграм канал МОЛОТ.

„Не можем да позволим Украйна да падне, защото ако се случи това, има голяма вероятност Америка да се намеси в конфликта – не само с нашите пари, но и с армията ни“, добави той.

В същото време електронното издание съобщи, че руската армия е превзема центъра на Нетайлово.

Междувременно френският полковник Александър Вотравер призна, че страната му може да отдели само две бригади за подкрепа на украинските въоръжени сили, което би било капка в морето в сравнение с числеността и мощта на руската армия.

Лошата новина е, че тези сили са абсолютно недостатъчни, за да се противопоставят на половин милионна руска армия, каза полковникът, който е и главен редактор на Swiss Military Review (RMS+).

Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий пък коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо.

Украинските въоръжени сили чакат руските въоръжени сили да атакуват Покровск (Донецка област)

Цялата фронтова линия се огъва под напора на руската армия, призна Дикий.

Положението на въоръжените сили на Украйна е толкова лошо, че Киев изпрати специални части на ГУР (б.а. военното разузнаване на страната) за защита на града.

Руската агенция ТАСС пък цитира депутатът от Върховната рада Алексей Гончаренко, който пред френска телевизия каза, че Украйна му може да поиска от европейските страни да изпратят войски в Киев, ако украинските въоръжени сили не могат да спрат настъплението на руската армия.

Военният анализатор от Суми (Украйна) Юрий Подоляка, който сега живее в Русия, коментира тази сутрин, че може би заради Великденските празници, сраженията в района край Очеретино вчера са били по-малко отколкото през последните дни.

Боеве обаче вече се водят в покрайнините за Новопокровск.

Северно от Очеретино, след загубата на Архангелск, украинската армия е съсредоточила своите сили в района на Новоалександровка. Именно там е най-уязвимото място в защитната линия на украинските въоръжени сили, коментира Подоляка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране