02.11.2019 | 14:24
60-годишна ромка ще бъде глобена за обгазяването на Перник
Мургавите са горели платките с цел извличане на мед

Гъст пушек и остра миризма на пластмаса обхванаха вчера вечерта пернишките квартали „Тева“, „Димова махала“, „Твърди ливади“ и „Мошино“. Причината са запалени купчини с електронни платки в района на бившия завод „Мир“.

По случая има задържани лица и предстои образуване на досъдебни производства, съобщи БНР. Няма обаче данни за умишлено престъпление при снощното обгазяване на Перник, съобщи за радиото директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Попов.

Сигналът за обгазяването е подаден около 18 часа. Веднага е извършена проверка, при която е установено че острата миризма на пластмаса , която се усеща в част от кварталите на града е от запалени електронни платки в района на бившия клон „Мир”. На място са задържани група роми. Обясненията, които те са дали в полицията е, че са горели платките с цел извличане на мед. Огънят е запален от 60-годишна жена. Съставен й е акт за административно нарушение от представители на Общински инспекторат – Перник и ще й бъде наложена парична санкция. Издаден й е и протокол за предупреждение по Закона за МВР от служители на Първо Районно управление.

РИОСВ Перник не разполага със собствена лаборатория и на място не са правени замервания. Автоматичната станция, намираща се в центъра на града не е отчела превишения на фините прахови частици и серния диоксид.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране