15.02.2024 | 21:04
99% от софийските магистрати са ходили в “Осемте джуджета”
Според Невена Зартова, разследването на мрежата на Пепи Еврото трябва да продължи

Разследването и на кръга “Осемте джуджета” на Петьо Еврото, както и на кръга на Мартин Божанов – Нотариуса, трябва да продължи. Това каза по bTV подалият оставка районен прокурор на София Невена Зартова.

Тя заяви, че 99% от столичните магистрати са посещавали “Осемте джуджета”, като призна, че и тя е от тях. Зартова обаче е била само на първия етаж, но не и на втория, където се предполага, че са водени важните разговори, това стана ясно в хода на интервюто.

Нотариуса е имал много контакти с много съдии. Той най-вероятно е използвал и подкупи, и компромати за да им влияе за решаването на различни дела, разказа Невена Зертова. Тя подчерта, че тази информация била споделена от нейни колеги след убийството на Нотариуса.

Зартова разказа, че Мартин Божанов я е посещавал лично в Софийската районна прокуратура. Той разказал за грандиозна престъпна схема срещу него. Зартова обаче не каза как Нотариуса е стигнал до контакт с нея.

В СРП през годините е имало 17 преписки срещу него, като всичките са прекратени. След появата на Нотариуса в разследването на Антикорупционен фонд там не е правена проверка, защото в него е спомената специализираната прокуратура, а не Софийската районна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране