16.09.2016 | 0:52
АБВ издига Ивайло Калфин за президент
Калфин ясно даде да се разбере, че не възнамерява да бъде особено опозиционно настроен към Борисовата партия

Партия АБВ издигна за кандидат-президент Ивайло Калфин, който допреди три месеца бе вицепремиер и социален министър в кабинета на Бойко Борисов. Лидерът на АБВ Георги Първанов съобщи, че Калфин е издигнат от коалиция от няколко партии и носи името „Калфин – президент“.

В нея влизат АБВ, движение „Гергьовден“, ГОРД, „Зелените“, ОБТ и партия „Либерали“. Първанов окачестви коалицията като „интересна, симпатична и перспективна“, като всички участници в нея били равнопоставени. Първанов допълни, че тази коалиция ще се яви заедно и на парламентарните избори и ще отстоява идеята му за „третия път“. „В тези избори ГЕРБ са основният ни конкурент, другите са ни опоненти. Нашата принципна полемика ще бъде по отношение на модела „Плевнелиев“, каза още лидерът на АБВ.
Кандидатът за вицепрезидент все още не е определен, но това щяло да се случи до 10 дни.

Калфин ясно даде да се разбере, че не възнамерява да бъде особено опозиционно настроен към Борисовата партия. „Това не са избори за парламент. Критиките ми са срещу начина, по който работи президентската институция“, каза Калфин и допълни: „Той е президент на всички българи, не само на най-красивите и най-надарените“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране