09.12.2015 | 12:07
АБВ сви знамената за Конституцията!
Хората на Първанов вече не са безкомпромисни, оттеглят предложенията си за ВСС

АБВ оттегли предложението си, според което при разделянето на Висшия съдебен съвет прокурорската и съдийската колегия вземат решенията си, но ги внасят за гласуване на пленарно заседание на органа.Това стана след 30-минутната почивка, поискана от реформаторите, по време на която представители на четирите партии, подкрепящи управлението си сверяваха часовниците след краха на исканата поправка от РБ.

Светослав Белемезов от АБВ обяви от парламентарната трибуна, че се отказват от идеята си за ВСС и предизвика възмущението на социалистите. “Призоваваме ви да не оттегляте това предложение, защото то беше разумно и ние можехме да го подкрепим”, заяви депутатът от БСП – Лява България Чавдар Георгиев. Но в АБВ останаха непреклонни.

Преди това шефът на комисията за промени на конституцията Димитър Лазаров изброи поредица от предложения, направени от Реформаторския блок и насочени към ограничаване на правомощията на прокуратурата, включително и към намаляване на мандата на главния прокурор от 7 на 5 години. Лазаров обясни, че комисията не е разглеждала тези предложения, понеже те излизат извън рамките на гласуваните на първо четене промени в основния закон.

Лидерът на БСП Михаил Миков пък наруга управляващите, че никой не излиза дори да защити предложенията които е направил. Впоследствие Чавдар Георгиев обвини управляващите, че ще превърнат “историческия си компромис” в “исторически провал”.

И Георги Божилов от БСП упрекна управляващите, че с трите си гласувания по първата поправка всъщност са показали, че всъщност възпроизвеждат пороците на съдебната система, срещу които уж се борят с промените и демонстрират “задкулисни договорки”, направени в последния момент.

1 коментар

  1. Кукулкан каза:

    -” Ало, Ваньо………абе обещах на тоя Първанов, знаеш го…….президента”….
    Ако Тиквата продължава да бъде Премиер, Хелоуин ще стане национален празник и ще се отбелязва всеки ден. Отново по комунистически ще има Култ към някого си и нещо си, ще се опожаряват църкви, “цецомобили” ще слухтят и милицията ще малтретират хората за казан виц за тикви, мутри, милиционери, митничари, физкултурници. Ще минем на купонна система и ще затворят границата за да не избягаме от “Земният рай”. Просто България си остава руска лаборатория за социални експерименти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране