03.06.2015 | 21:12
Адамов се барикадира в Стопанската академия, не пуска новия ректор
Документи се изнасят от ВУЗ-а, товарят се в джипове и се носят в частна квартира, алармира проф. Върбанов

Скандалният бивш ректор на Стопанската академия в Свищов и новоизбраната за ректор негова доскорошна заместничка – 35-годишната Теодора Димитрова Петрова, са се барикадирали в сградата на висшето училище.

Те отказват да напуснат, въпреки че днес със заповед министърът на образованието проф. Тодор Танев освободи Петрова заради съмнения за опорочен избор на ректор и назначи за временно изпълняващ длъжността проф. Иван Върбанов.

Информация за ставащото в академията даде самият проф. Върбанов.  Барикадиралите се в сградата не го допускат до кабинета с мотива, че ще обжалват заповедта на министъра и чак след като съдът се произнесе ще действат съобразно съдебното решение. Това обаче е в разрез със заповедта, защото в нея има клауза за предварително незабавно изпълнение.

Не по-малко притеснително е, че в момента се изнасят документи от университета.

„Изнасят се документи, товарят се на джиповете на Величко Адамов и се отнасят в квартира, чийто адрес знаем“, каза проф. Върбанов. Преди минути той подаде жалба в полицията.

1 коментар

  1. Вардимски каза:

    Държавата не може да се оправи с един разюздан,разглезен дядо,който още си говори със звездите.Дят Величко,слез на земята и забрави,че си бил някакъв.В живота има възход и падение.Твоят „възход“приключи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране