15.05.2015 | 10:53
Адвокатът на Василев: Пеевски е посещавал КТБ всеки ден
Предстои пускането на нови клипове на банкера с видни персони

Делян Пеевски е посещавал “Корпоративна търговска банка” (КТБ) и Цветан Василев почти всеки ден и това е известен факт. Това заяви адвокатът на разследвания от прокуратурата банкер Константин Симеонов пред бТВ.

Той загатна, че предстои пускането на нови клипове на Цветан Василев с известни публични фигури. Юристът подчерта обаче, че така както списъците с гости в сградата на КТБ не били разпространени от обвиняемия банкер, така и новите видеоклипове няма да бъдат пуснати от него.

Според Константинов липсата на “най-успелия млад мъж” Пеевски в листата с посетители в централата на КТБ се дължи на няколко причини. Едната от тях е статутът му на много вътрешен човек, подобно на самия Цветан Василев и на изпълнителните директори на банката, чиито посещения не се отразяват на хартия. Друг вариант е да е влизал по друг начин или пък се е пазил, готвейки се за това, което предстои.

“Къса е паметта на много хора. Имаше период, в който почти през цялото време бяха заедно двамата. Сега да се кръстим и да казваме как нямат нищо общо е по-скоро смешно, не толкова срамно”, коментира Симеонов.  В четвъртък в медиите изтече списък с посетителите на Цветан Василев в КТБ, в който не присъства името на депутата от ДПС Делян Пеевски.

 Филтрираният списък се появи три седмици след компрометиращото видео на Василев с управителя на БНБ Иван Искров. Двамата изпълняваха прегърнати народната песен “Назад, назад моме Калино”.  В списъка фигурират имена на политици, шефове на регулаторни органи, на началници от разузнавателните служби, бизнесмени, медийни издатели и журналисти.

Самият Цветан Василев отрече той да е подателят на електронното писмо, в което са сканирани копия на десетки страници на тетрадка, в която в различни периоди на 2013-та и 2014-та година са били записвани имената на посетителите на централата на КТБ на бул. “Цар Борис Трети” в София. Времето съвпада с момента, когато настъпва раздор в отношенията между Цветан Василев и близкия му преди това партньор Делян Пеевски, но името на депутата не попада в разпространения списък. В него няма и представители на ГЕРБ. Друго впечатляващо отсъствие е това на магистрати.

Цветан Василев категорично не е изпратил списъците с посетители,каза Константин Симеонов. “Първата работа ми беше да му се обадя на него (Цветан Василев – бел.ред.), за да разбера дали той го е изпратил. Реакцията беше, че няма нищо общо. Беше го прочел вече в някои от сайтовете”, каза адвокатът му.

Той обаче призна, че ако е зависело от него, щял да изпрати имената именно в четвъртък, заради телевизионно интервю на друг депутат от ДПС – Йордан Цонев, който обяви, че не е имал нищо общо с Василев и банката. Името на Йордан Цонев беше в разпространения списък на записаните посетители в банката.

“Подобен тип неща, както беше с видеоклипа (в който Василев и шефът на БНБ Иван Искров празнуват заедно – бел. ред.), идва да покаже, че някои хора лъжат за КТБ и за отношенията си с Цветан Василев. Лошото е, че от момента, в който Цветан Василев е в немилост, всички гледат как да се прекръстят и да докажат, че не са имали нищо общо с него”, каза Симеонов.

Той предположи, че в някакъв момент могат да се появят и записи от камерите в сградата на банката, но ако това се случи, Василев пак няма да е разпространителят. “Ако някой друг ги е източил или разполага прокуратурата с тях, както и вероятно с тези списъци, вече е друга тема. Ако излязат от някъде, няма да е от него”, каза Симеонов.

На въпрос как се стигна до краха на КТБ, адвокатът обясни, че става въпрос за координирани действия на прокуратурата и определена медийна група, последвана от останалите електронни медии. Симеонов коментира още, че лично в момента е против идеята Цветан Василев да се прибира в България. “Има доста сериозни и силни врагове в България. Не бих ги наричал по имена, защото ще излезе, че ги клеветя, но те се знаят кои са”, каза адвокатът на обвиняемия банкер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране