23.04.2023 | 17:17
Алена: Борисов примамва ПП-ДБ с пари
Омразата, включително и платената, към ГЕРБ е мухоловката за избиратели на ПП и те внимават да не напуснат това русло

Вижда ли се изход от сложната политическа криза в държавата? Ще успее ли 49-ото Народно събрание да излъчи правителство, или да се готвим за нови предсрочни избори и кога? Какво показва астрологичната картина – ще бъде ли Борисов отново премиер? Докога Румен Радев ще управлява държавата чрез служебни правителства? На тези горещи въпроси отговори топастроложката Светлана Тилкова-Алена пред „Ретро“:

– Алена, какво вещае звeздната карта – ще успее ли този парламент да излъчи редовно правителство и каква ще е „печелившата“ коалиция?

– Печеливша коалиция за доброто на държавата и народа няма и не може да има. Ако се създаде такава, тя ще е резултат на скрит интерес и ще работи за нечие лично благо, на първо място.

Още в края на миналата година написах, че „политическите партии ще демонстрират желание за излизане от кризата, но подсъзнателният им страх, понякога неясно от какво, ще им пречи на правилните решения. А и да не забравяме, че в композитните звездни карти на два от последните предсрочни вота съществуват аспекти, които говорят за поредица управления на служебни правителства през 2023 г., докато се създаде нов, стабилен кабинет в края на 2023-та или през 2024 г. Заради този аспект не съм оптимист, че съставянето на жизнеспособно редовно правителство ще е по силите и желанието на парламентарно представените партии в бъдещото 49-о НС“.

Часът на клетвата на народните представители на 12 април, за съжаление, не промени тези негативни астрологични аспекти. Продължаваме да живеем в политическа криза и сигурността на Шенген не се приближава.

– Има ли политик, който се държи отговорно в тази сложна за държавата ситуация в момента и кой е той?

– Зависи пред кого да се държи отговорно. От ПП се държат отговорно пред своите избиратели, тях държавата не ги интересува, а само парите, до които ще се доберат, ако са на власт. ПП съществуват благодарение и на неистовото си противопоставяне на „статуквото“, към което преди всичко причисляват 17-годишната ГЕРБ, но не 19-годишната ДСБ, част от ДБ и 130-годишната БСП, след като управляваха заедно. Лицемерие, но явно не прави впечатление на електората на ПП. Омразата, включително и платената, към ГЕРБ е мухоловката за избиратели на ПП и те внимават да не напуснат това русло.

В настоящето Борисов като лидер на ГЕРБ имитира отговорност към държавата, но е безотговорен към избирателите на ГЕРБ, за него те са само трамплин към загубената, но мечтана власт. Затова се случва да си сменя мнението по няколко пъти за едно и също нещо и все да е в някакви свои вътрешни противоречия в търсене на пътя към реалното управление, но ако може да е спокойно, без протести, защото го е страх да се справи с платената тълпа, мятаща яйца и домати по герба на Министерския съвет. Жертва полицаи, вместо да е безкомпромисен към тези, които се опитват да ги палят или замерят с камъни. Затова натрапва своето решение да няма кабинет извън коалиционен между ГЕРБ и ПП-ДБ. Вярва си, че ще си гарантира комфорта. Но греши. Не ми стана ясно само в коя част на договорките с ПП изпадна СДС по пътя към правителството. Или Борисов не ги брои за живи.

Не бих могла да упрекна никого от политиците от другите четири парламентарно представени партии в безотговорно поведение. Позициите на всеки са ясни.

– Защо Бойко Борисов продължава да търси подкрепа за съставяне на правителство от ПП-ДБ, които с деструктивното си поведение пречат на страната да излезе от политическата, икономическата и социалната криза?

– Мислех, че този въпрос има лесен астрологичен отговор, но се оказа изключително труден.

Досега в цялата ми практика не се е случвало да нямам бърз астрологичен отговор на който и да било политически въпрос, свързан с личност или действие в настоящето или в бъдещето. За планетите тайни няма, ако знаем час и минута на нещо в настоящето с потенциал за влияние в бъдещето. Е, случи се. На въпроса коя е скритата причина Борисов да е толкова категоричен в искането си за преговори и правителство с ПП, първите две звездни карти не дадоха отговор. Да, знам, на пръв поглед отговорът е пределно ясен – грижа за държавата, бюджета, Шенген, главният прокурор. Борисов умее да се показва като човек, готов на лични жертви, преглътнати и простени унижения все в името на народното благо. Като мъдър политик, но без подкрепата на астрологията, която му беше пътеводна светлина през трите мандата, мъдростта му угасна.

Първите две звездни карти показаха, че тези логично звучащи причини не са водещите в действията на Борисов, винаги готов да се представи като отличника за похвала „пред началниците от Брюксел“. Добър стимул за политическо разбирателство е натискът от американското посолство през февруари. Борисов сам си го каза „За пет дена, три пъти бях в американското посолство“, но душевните му стремления остават скрити. Имаше нещо неизяснено в астрологичен план, освен желанието му да властва. Но планетите мълчат.

Без да изпадам в подробности, ще кажа, че ми се наложи да направя единадесет звездни карти, които да композирам до една, нещо изключително сложно, за да блесне истината към какво всъщност се стреми Борисов сега и за какви негови скрити мечтания ще употреби ГЕРБ. Признавам си и аз се изненадах от неочакваното разкритие защо се роди решението на ГЕРБ-СДС да постъпят като предатели и към България, и към своите избиратели след злото, причинено на държавата ни от „шарлатанията“ ПП, както ги нарече президентът.

 

 

В звездните карти на ГЕРБ и ПП не съществуват аспекти или звездни конфигурации, които да говорят за стремеж към разбирателство и общо управление.

Оказа се, че скритата причина не е следствие и от диагнозата, следствие на психоанализата – нарцистичен егоцентризъм, която поставих на Борисов в разгара на протестите през 2020 г., когато написах, че „двата близнака в личността на Борисов – този на държавника и този на човека, са в силно противоречие помежду си. От есента на 2020 г. Борисов е друг човек с малко допирни точки с Борисов отпреди това. Тялото е същото, мисловният процес е друг, мащабът е смален, дребнотемието му е в речника, възбудени са негативни качества на личността, които до този момент са били потиснати. Сега Борисов е готов на всякакви съглашения и дори самоунижения, уж мъдри решения, само и само да се върне във властта.“ Магическата дума за този човек тогава беше власт, наркотикът за неговата болна душа, от който, знаем, сам се лиши.

Днес раздвоението и разтроението на Борисов е злободневна тема в общественото пространство.

Композитната звездна карта, построена от 11 други, разкри, че не е единствено егото на Борисов, подтикващо го на всяка цена да иска отново да управлява. Оказа се, че този път целта на Борисов са пари, много пари, които ще уплътнят нечии джобове, включително и неговите. Досега никога Борисов не е бил меркантилен. Властолюбив, да, но стремящ се към лично обогатяване чрез заемания пост не. Независимо от монтажа със златните кюлчета в спалнята му. Доколкото са били златни, а не имитация.

Какво разкриват планетите. Борисов примамва лидерите на ПП с единственото, което ги интересува – парите, не държавата и народът, не законите, само парите. Големите комисиони, които могат да получат чрез държавни договаряния. Разделят си сферите на влияние и Борисов получава полагаемото му се. За пред хората „преговарят за политики“, но кой как ще усвоява проценти и няма да си пречат, е същинската тема на разговора.

Колкото и да издържи такава договорка – месец, два, защото само на теория двете коалиции имат 133 депутати, в залата не се знае как ще мине гласуването, пак ще бъдат „усвоени“ добри пари.

Ако тези две коалиции управляват пряко или задкулисно в общо правителство, аспектите, вибрациите на нумерологичната композитна карта са категорични, че целта е пари и само пари. Държавата е следствие, личният интерес е водещ. Слънцето на неизпълнимите обещания ще заслепява народа, заемите ще се увеличават и обичайно няма да се ползват по предназначение. Някой някога в бъдещето ще трябва да мине по трънливия път, за да изпълни условието за Шенген – 3% дефицит.

Този прочит на звездната карта ме изненада неприятно.

Създаде ли се това управление, дори само за два месеца, последиците ще ги плащат отново бъдещите поколения.

– Дали ако разговорите с ПП-ДБ забуксуват, Борисов ще се обърне за подкрепа и към другите четири партии в парламента?

– Борисов ясно каза – той е решил да няма кабинет извън коалиционен между ГЕРБ и ПП-ДБ, защото „така го искат българите и нашите партньори. Много сме малки да проявим инат и неразбиране“. Отвращава ме тази готова на всичко сервилност на Борисов към „нашите партньори“. Когато някой се самовъзприема за малък, и околните го възприемат за малък, нищожен, незначителен, винаги готов на слугинаж, предател на родината си. Нито народът ни е „малък“, нито България е малка в смисъла на думите на Борисов. Аз, която му показвах верния астрологичен път през трите мандата, защото съм българофил и възприемах и него като такъв, не съм съгласна този човек, заличил достойнството си, явно вече бивш българофил, да управлява държавата и е добре моето мнение да се има предвид.

– Какво показва астрологичната картина – ще бъде ли Борисов отново премиер?

– И това съм казала във вашия вестник през декември 2022 г. Борисов няма политическо бъдеще, колкото и шокиращи да са думите ми за неговите поддръжници, а и за неговите противници. Сам го проигра с неадекватните си действия от лятото на 2020 г. досега и сам сътвори своя нерадостен хороскоп. За него министър-председателският пост е минало, ако го заеме, ще е случайност и за кратко. На неговата дума никой не вярва освен най-твърдолинейните поддръжници на ГЕРБ, които възприемат Борисов като гуру на секта, а не като политик и приемат лабилността му във всичките ѝ измерения като последователно твърда позиция.

– Да се готвим ли скоро за нови избори – през лятото или наесен? И кой ще бъде първа политическа сила тогава?

– Днес отговорът на този въпрос е лесен за всички. Неприятно е, но вървим към нови предсрочни избори през тази година. Преди година обаче беше друго. Когато миналото лято, на 10 юли, написах, че „въпросът с предсрочните избори е не дали ще има, а дали ще бъдат един или два пъти през 2023 г.“, това бъдеще на България не съществуваше дори като екзотично предположение сред хората, възприемащи се за експерти в познанието на политическото ни битие.

За следващите избори през тази година две са възможностите. Първата съм я дала в годишната ми книга „Астрологичен хороскоп 2023“ през октомври 2022 г.: „В края на юни и началото на юли предстои кардинална промяна в живота на нашето общество…, която може да бъде положителна или отрицателна в зависимост от основата, върху която се извършва“. Тази промяна може да са нови предсрочни избори през юли.

Втората, проявила се в края на миналата година, е астрологичната предпоставка, заради която в късна есен отново ни се отваря път към изборните урни.

Ако пренебрегнем измамите с машинния вот, колкото и да се кълнат, че е непорочен и пренасочването на гласове е невъзможно, победилата партия отново ще е ГЕРБ. И какво от това, все печели и все не стига до управление.

– Какви са перспективите – докога Румен Радев ще управлява чрез служебни правителства?

– Докато изборните манипулации с машините и различните партийни интереси му позволяват. И ако трябва да избираме по-малкото зло, защото добро няма, ще кажа, че като астрологични предпоставки е по-добре да ни управлява настоящото служебно правителство, с три изключения, отколкото правителство на ГЕРБ – ПП. Второто ще причини огромна вреда на държавата.

– През 2021 г. казахте в „Ретро“, че ако Радев спечели втори мандат, кризата в България ще се проточи до 2027 г. Остава ли в сила тази прогноза и какво бихте добавили?

– Няма какво да добавя. Не е възможно да има промяна, защото това е астрологична перспектива, основана на звездни карти при изборна победа на Радев на президентските избори. Двойката Радев – Йотова предизвестено победи, за което Борисов много се постара, и утежни и без това тежкия път на България, по който същият този Борисов, тогава министър-председател, натири държавата по време на протестите през 2020 г. с безволевото си и страхливо поведение.

Мандатът на Радев приключва през януари 2027 г. На тези, които се правят, че не разбират защо не може да има промяна, ще дам следния пример. Тръгваш по магистрала, пропускаш нужната ти отбивка и си длъжен да караш десетки километри до следващата. Следващата отбивка за България е през октомври 2026-а, за да тръгнем по нов път през януари 2027 г.

Единствената теоретична възможност за промяна, хората винаги мечтаят да е за добро, но планетите са безпристрастни и предупреждават, че може и да усложни кризата, е прекратяването на президентските пълномощия на Румен Радев предсрочно. Защо казвам на теория. Защото дори да се съберат първите 60 подписа за началото на процедурата, после трябват поне 160, за да потвърдят обвиненията за държавна измяна или друго, без да е казано какво. Небъдница днес, която обаче беше възможна, имаше реална астрологична предпоставка за импийчмънта на Радев до 2019 г., но Борисов отново се уплаши да се противопостави. Освен това на въпроса дали ГЕРБ ще подкрепи създаване на комисия за импийчмънт на президента Румен Радев в 49-ото Народно събрание, Борисов е категоричен: „Аз лично съм против импийчмънт“. Ясно е как ще гласуват депутатите на ГЕРБ. Създаде ли се комисия за прекратяване на президентските пълномощия в 49-ото НС, депутатите от ГЕРБ ще гласуват против.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране