26.10.2018 | 20:37
„Алфа финанс“: Институцията „Прокуратура“ е сведена до инструмент за репресия срещу неудобни
От фирмата на Иво Прокопиев съобщиха, че става дума за старо досъдебно производство

„Оценяваме повдигнатите обвинения на членовете на Съвета на директорите на „Алфа финанс холдинг“ като поредно безобразно действие на българската прокуратура, с което грубо се погазва законността в България.“

Това пише в съобщение на Алфа финанс холдинг, след като по-рано днес прокуратурата обяви, че образува ново досъдебно производство срещу Иво Прокопиев по сигнал на КПКОНПИ. По-рано КПКОНПИ запорира активи на издателя и бизнесмен по досъдебно поризводство, стартирано от… прокуратурата.

„Повдигнатото обвинение е абсурдно, но то не е ново, а е от лятото на тази година. Самото обвинение е напълно неразбираемо, защото е фактически необосновано и логически несвързано“, казват още от „Алфа финанс холдинг“.

Ето и цялото съобщение на компанията:

„Оценяваме повдигнатите обвинения на членовете на Съвета на директорите на „Алфа финанс холдинг“ като поредно безобразно действие на българската прокуратура, с което грубо се погазва законността в България. То показва, че ролята на институцията „Прокуратура“ е сведена единствено до инструмент за репресия срещу неудобни на статуквото публични фигури и оказване на натиск върху независимите медии.

Повдигнатото обвинение е абсурдно, но то не е ново, а е от лятото на тази година. Самото обвинение е напълно неразбираемо, защото е фактически необосновано и логически несвързано. Единственото възможно обяснение защо се оповестява публично сега е, че председателят на СД на „Алфа финанс холдинг“ Иво Прокопиев е съиздател на независимите медии „Капитал“ и „Дневник“ и атаката от прокуратурата очевидно е реакция на поредицата разследвания за корупционни сделки, които „Капитал“ публикува в последните си броеве.

Приватизацията на „Каолин“ и развитието на компанията след сделката е една от най-успешните приватизационни истории, което доведе до десетократно разрастване на бизнеса на фирмата и превръщането й в регионален лидер. Самата сделка по приватизация е била обект на множество проверки, при които не са установявани никакви нередности. Това е било потвърдено включително и от съда, с влезли в сила съдебни решения.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране