10.06.2022 | 11:09
Ало, БФС, събудихте ли се?
Ето ви един безплатен съвет, дано сте трезви, да го прочетете!

Националният отбор по футбол снощи записа най-срамната страница в историята си. Завърши 1:1 с футболното дюжде Гибралтар. Отборът от острова е полупрофесионален и според мнозина е най-слабият в Европа. Националите не само не го победиха, а можеха и да загубят. 

Днес публикуваме коментар на една от големите фейсбук страници:

След вчерашната най-срамна страница в историята на българският национален отбор по футбол…

Ще дадем един безплатен съвет на господата от БФС. Знам, че те се събуждат към 11-11:30 и започват пиеното за деня чак към 12-12:30, та се надяваме в този интервал от време публикацията да стигне до тях. За това споделяйте…

БФС е нужно да вземе само едно решение и футбола ни до 10 години ще бъде на много по-високо ниво от сегашното дъно. Трябва да приеме решение, че всеки отбор от първа и втора лига е длъжен да има постоянно на терена минимум 3-ма състезатели под 21 годишна възраст на терена във всяка една минута от всеки един мач, които имат право да играят за българският национален отбор по футбол. Така предвид смени и контузии, всеки отбор ще има 5-6 момчета до 21 годишна възраст.

Младежите не ставали? Да, не стават, но когато това е правило е валидно за няколко поредни години, собствениците на клубовете искат или не искат ще трябва да реформират поне от части школите и да имат тези 5-6 момчета на възраст под 21 години. Като има 50-60 такива момчета в А група, все по едно-две момчета ще изпъкват на година и ще отидат да играят в чужбина след като понатрупат 50-60 мача в първа лига.

В рамките на 10 години, ще “изнесем” 20-тина такива момчета в чужбина, все 5-6 ще се наложат и ще имаме ядро от 5-6 играча, играещи в чужбина, които са на възраст между 20-30 години. Веднъж завърти ли се колелото, много по-лесно ще стане да пробиват наши футболисти в чужбина.

Елементарно, но трябва желание, а не постоянен алкохолизъм и слугинаж…

Моля Ви, споделете, защото от БФС са трезви само в рамките на 1 час, в който евентуално ще успеят да прочетат написаното…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране