27.10.2018 | 1:10
„Ало“ жиголо мами баби
Възрастната дама се „вързала” на думите му и оставила пред входната врата найлонова торбичка с 2200 лева и златните си накити

Телефонните измамници стават все по-изобретателни и нагли. Задържан е 40-годишният „ало“ мошеник Атанас Алексиев от с. Момина църква, общ. Средец. Той е извършил две телефонни измами, като успял да убеди възрастни жени от Айтос, че помагат на полицията. По телефона мъжът така ги омайвал, че те веднага се хващали в капана му, тъй като с комплименти ги карал да се чувстват важни и значими. На 10 октомври т.г. само за 45 минути измамникът успял да убеди 68-годишна жена от с. Средец да „съдейства на органите на реда”.

Възрастната дама се „вързала” на думите му и оставила пред входната врата найлонова торбичка с 2200 лева и златните си накити. Малко след това Алексиев отишъл и прибрал плячката си. По същата схема на 12 октомври в клопката му попаднала 80-годишна айтозлийка, която пък оставила до контейнер на ул. „Ал. Стамболийски” чанта с 5450 лв. и своите златни украшения.

Атанасов направил солиден оборот, но грешката, която допуснал след това, била фатална. На 17-и отишъл рано сутринта в заложна къща в Средец, където предложил златни обици, оставил и данни за връзка с него. Тарикатът бил спипан при акция на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление – Средец.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране