23.08.2016 | 17:18
Алпинистът Боян Петров е с опасност за живота, след като го блъсна кола
Заедно с еколога Андрей Ковачев броели прегазените животни на магистрала "Струма"

Алпинистът Боян Петров и екологът от Сдружение за дивата природа „Балкани“ Андрей Ковачев са пострадали при автомобилна катастрофа в Кресненското дефиле. Според ВМА има опасност за живота на Петров.

Петров и Ковачев са работили по екологичен проект и са броели прегазените животни на главния път Е79, където трябва да мине ЛОТ 3.2 на автомагистрала „Струма”. Целта им била да докажат, че единственият вариант за строеж на автомагистралата през защитените територии, е строителството на тунел, както настоява и Еврокомисията.

Автомобил „Ауди“ с италианска регистрация, управляван от 27-годишна румънка, ги е блъснал в 11.20 ч. в района на Османска чешма на входа на дефилето, на 50 метра след свлачище, което се укрепва с мрежи и в момента по него не се работи. По неизяснени обстоятелства лекият автомобил, който пътувал в посока Благоевград, в началото на лява крива се е отклонил надясно и е блъснал двамата на банкета. Първоначално се смяташе, че става въпрос за работници по пътната поддръжка.

Двамата пострадали са приети спешното отделение на болницата в Благоевград. Контактни са, но изследванията ще установят тежестта на травмите, твърди БГНЕС. Петров е с мозъчно черепна травма, а Ковачев със счупени ребра и вътрешен кръвоизлив. Междувременно бяха преместени във ВМА в София. Според директора на ВМА проф.Николай Петров животът на алпиниста е в опасност.
Заради произшествието дясната лента в посока Кресна е отцепена. Движението се регулира от пътни полицаи и се извършва само в едната лента

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране