19.09.2015 | 0:03
Американски джип със странен сандък разбуни парламента
Атакист донесе снимки на подозрителното возило, иска обяснение от Ненчев

Поредната драма в парламента се заформи след като атакистът Илиан Тодоров показа снимки на американски военен джип, превозващ из център на София сандъци с мистериозно съдържание. Депутатът настоя военният министър да обясни какъв е случаят.

Николай Ненчев заяви от трибуната на парламента, че е наредил проверка и се оказало, че джипът е с фалшиви номера. Министърът определи това като провокация. “Това са действия, които всяват смут и са опасни за нацоиналната сигурност”, каза той. Ненчев ще разговаря с МВР-шефа Румяна Бъчварова да се прекратят “подобни инсинуации”.

Тодоров обаче обясни, че разполага и с клип с американския джип. “Какво превозва този джип? Да не е оръжие за Ислямска държава? Утре, ако с такъв автомобил бъде извършен атентат, пак ли ще се смеете?”, обърна се атакистът към реформаторите, които се развеселиха от цялата история.

Ненчев пък настоя, че няма нужда от истерия и емоция, това е въпрос, засягащ националната сигурност. “От проверката се оказа, че този номер не е истински. Но ще направя проверка чий е бил този автомобил и дали това не е било провокация, целяща да се всее смут”, каза военният министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране