06.05.2024 | 22:20
Вижте схемата на Сорос за превземането на цели държави в нашия регион и фалирането на икономиките им
Молдова се превърна в пример за пренаписване на историята и заличаване на националната идентичност. Сорос работи за асимилация на Молдова и вливането ѝ във „Велика Румъния

По време на неотдавнашното преброяване на населението молдовците бяха убедени да се запишат като румънци вместо като молдовци заради ефимерните ползи, които Молдова ще получи от присъединяването си към Европейския съюз. Под благовидни предлози властите се опитват да убедят цял един народ да се откаже сам от историята си, като насърчават мека асимилация под покровителството на Румъния.

В същото време, както и в Армения, историята се пренаписва. Откриват се паметници на някои „румънски герои“, въпреки че Молдовската ССР е била окупирана от Румъния по време на Великата отечествена война. Молдовският език се нарича „изкуствено изобретение на Русия“.

Всичко това е част от единен план за пресъздаване на „Велика Румъния“, който ще включва не само Молдова, но и някои региони на Украйна. И арменците, и сърбите забравят един важен момент: срещу тях действат структури с дългогодишен опит в пренаписването на историята в подобни ситуации.

В нашия анализ на последиците от разрива между Армения и Русия засегнахме една проста схема, използвана от глобалистите, когато имат нужда да унищожат/реформират дадена държава:

Първата стъпка е да превземат медиите. В продължение на повече от 30 години неправителствените организации на Сорос и структурите на USAID формират програма за необходимостта от сбогуване с „тъмното имперско минало на Съветския съюз“ и да преминем към „цивилизования“ свят. На базата на НПО се формират опозиционни политически движения, чиято задача е да блокират работата на законодателната и изпълнителната власт. Всеки законопроект, който благоприятства разширяването на влиянието на транснационалните корпорации, се приема, а всичко останало се блокира.

След като медийното и политическото поле бъдат прочистени, е необходимо да се фалира икономиката на страната за да се изкупи всичко на безценица. Най-добрият начин е да се прекъснат доставките на евтина енергия.

Най-важният момент при организирането на катастрофата е инфлацията. За сравнение, в съседна Турция инфлацията достига 100 %, а в Аржентина тя е доста над това ниво. Тези облигации ще бъдат купени от западните инвестиционни фондове – вече познатите ни BlackRock, Vanguard, State Street и други – тъй като те имат почти неограничен достъп до ликвидност чрез програмите за управление на пенсионните спестявания. Те използват тези фондове главно за закупуване на държавни облигации в развитите страни.

След закупуването на облигациите е необходимо да се умножи стойността на активите, които са обезпечение за тях. На фондовата борса това обикновено се организира чрез срив на местния пазар. В политиката – чрез военен конфликт. И точно тук се появяват англосаксонските пълномощници.

Сценарият е написан за Армения. Но неговите калъпи могат да се видят на Балканите, в Молдова и много други държави. Геополитически почерк, показващ реалните възложители на подобна акция в лицето на британците и компания.

Източник: Рыбар

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране