18.05.2016 | 16:24
Ангелина Петрова с награда за цялостен принос в развитието на българското осигуряване
Отличието бе връчено от фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“

Ангелина Петрова, изпълнителен директор на ПОК „Доверие“, бе отличена от фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“ с награда “За цялостен принос в развитието на българското осигуряване“

На 17 май 2016 г. се проведе осмото издание на годишните награди „Застраховател на годината, осигурително дружество на годината“. Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване и Българската асоциация на застрахователните брокери.

По традиция, в рамките на церемонията, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“ връчи своите призове за цялостен принос в застраховането и осигуряването, а през тази година, за първи път, и за цялостен принос в развитието на застрахователното посредничество. Наградата може да бъде дадена само веднъж на един и същи човек и представлява признание за дългогодишни и значими постижения в съответната сфера.

Наградените от настоятелството на Фондацията през тази година са за принос в осигуряването – Ангелина Петрова, изпълнителен директор на ПОК „Доверие“, за принос в застраховането – Максим Сираков, CFO на Алианц България Холдинг, за принос в застрахователното посредничество –  Анета Петрова, собственик и управител на застрахователния брокер „Булстар“.

Ангелина Петрова е шестият носител на отличието „За цялостен принос в развитието на осигуряването в България“. Тя започва работа в ПОК „Доверие“ през 1994 г., в годината на основаване на Компанията, като директор на дирекция „Информационни системи и пенсионен продукт“, която ръководи до началото на месец март 2002 г., когато е назначена за Заместник-главен изпълнителен директор. През 2012 г., оглавява специализираната служба „Вътрешен контрол“ на пряко подчинение на Управителния съвет, а от март 2013 – заема позицията Изпълнителен директор. Дългогодишен отговорен актюер на Компанията. Завършила е висше образование в математическия факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ – специалност Математика, квалификация – математик-математическа статистика.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране