11.09.2022 | 11:30
Антон Кутев: Тази зима хора ще загубят живота си заради цените
„Газпром" и „Булгаргаз“ си говорят, но говорителят на правителството не знае дали са седнали на една маса

Наистина предстои много тежка зима, ще става дума за човешки животи. Ще има хора, които няма да преживеят зимата. Ние бихме разговаряли с всеки, от който зависи инфлацията.”

Това заяви пред бТВ говорителят на служебния кабинет Антон Кутев, който продължи практиката за всяване на страх за предстоящата зима.

Очевидно разговорът с “Газпром” предстои, ако го има. Не смятам, че до момента въпросът с възможностите за разговори са изчерпани, добави той.

“Факт е, че в момента прехвърлянето на топката означава само едно – че в този момент официални разговори не се водят”, каза той и добави, че “Булгаргаз” трябва да даде отговор за преговорите с руската страна.

След това си изказване Кутев обвини правителството на Кирил Петков за спрените доставки на руски газ (договорът беше едностранно нарушен от “Газпром” – б.а.).

Той отговори на бившия служебен министър Асен Василев, който разкритикува служебния кабинет за отказаните шест от общо седемте танкера с втечнен газ, договорени от кабинета на Петков.

“Служебното правителство днес се похвали, че цената на природния газ ще падне до 246 лева на мегаватчас през октомври. Това е същата цена, която ние успяхме да осигурим юни – 246 лева на мегаватчас. Тогава получихме два танкера. Цената за октомври включва един танкер, който уж беше много скъп, но позволява цената да падне с 30%”, каза преди дни Василев.

Днес пък Кутев му отговори така:

“Цената на танкера на Асен Василев е над 400 лева. Ако бяха продължили със седемте танкера, цената в момента щеше да е близо 500 лева.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране