12.11.2023 | 15:50
Арестуваха 24-годишния шофьор на мерцедеса, убил Ферарио Спасов
Известният на полицията, но неосъждан Нончо е със 16 месеца стаж и е карал мощната немска кола с много висока скорост – хипотезите са за около 150 км/ч

24-годишен мъж от Лясковец, известен на полицията, но неосъждан, е шофьорът, помел със спортен мерцедес в събота колата на Ферарио Спасов, съобщи 24 часа. Шофьорът е със 16 месеца стаж и е карал мощната немска кола с много висока скорост. Хипотезите са за около 150 км/ч. Тя ще бъде установено с експертизи.

Сигналът за катастрофата е получен в събота в 16.40 ч., уточниха от полицията във Велико Търново. По натовареното трасе София – Варна известният треньор се прибирал от мач на отбора си “Дунав” Лом към Ловеч, когато колата му била застигната отзад от мерцедеса, който летял с висока скорост по мокрия асфалт в посока Велико Търново.

По неизвестни причини 24-годишният Нончо не успял да спре, ударил голфа на популярния футболен специалист отзад и го изхвърлил в страни от пътя. Ферарио Спасов е издъхнал на място.

Младият шофьор от другата кола и спътницата му на 28 г. били откарани в спешна помощ с леки наранявания. Установено е, че имат само охлузни рани, шофьорът и хематом на главата. Освободени са за домашно лечение.

Той е тестван за алкохол и наркотици – пробите са отрицателни. Взети са и кръвни проби за химичен анализ. Задържан е за 24 часа по закона за МВР.

Вчера беше черен ден за българския спорт – при катастрофа на пътя Ловеч-Плевен загинаха и президентът и основен треньор на волейболния клуб “Олимпиец” (Плевен) Стефка Великова и двама състезатели от тима.

Окръжна прокуратура-Велико Търново ръководи разследване на тежък пътен инцидент, при който е загинал футболният треньор и деятел

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново на 11.11.2023 г. е започнало разследване по повод тежък пътен инцидент, съобщиха днес от държавното обвинение.

Около 17,00 ч. на главен път I-4 София-Варна, в района на село Шереметя, е настъпил удар между два леки автомобила, движещи се в посока София, при който на място е починал водачът на единия – футболният треньор и деятел Ферарио Спасов, на 61г.

Другият водач и спътницата му са с леки наранявания. Тестван е за употреба на алкохол, като резултатът е отрицателен. Причините и обстоятелствата по катастрофата ще бъдат изяснени в хода на разследването и при събиране на достатъчно доказателства за виновно поведение, отговорното лице ще бъде привлечено към отговорност, заявиха от прокуратурата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране