17.12.2016 | 20:35
Арестуваха циганина, който нападна девойка в берлинското метро
Стойков е задържан в автобус на централната берлинска автогара "Шарлотенбург"

Тази вечер берлинската полиция е задържала български циганин Светослав Стойков, който безпричинно ритна в гърба 26-годишна германка, се казва в съобщение на германската полиция.  Стойков е бил задържан тази вечер около 17,30 ч. местно време (18,30 ч. българско време) в автобус на централната берлинска автогара „Шарлотенбург“.

В съобщението се казва още, че задържането на Стойков е било извършено на основата на издадена заповед за арест. Българският гражданин е бил предаден на криминалната полиция, където се извършва предварителен разпит. Очаква се утре да му бъде повдигнато обвинение.

Случаят стана известен след разпространяването на кадри от охранителните камери в метрото. На тях се виждат четирима мъже. Единият рита жената в гръб по стълбите и си тръгва, а другите безучастно го следват. Според информация на „Берлинер цайтунг“ те са роднини.

Стойков е родом от Добрич, но преди да замине за Германия, е живеел на семейни начала с жена във варненския квартал „Максуда“.  По неофициална информация той е с богато криминално минало. Лежал е в затвора, като има регистрации за нападения, кражби и шофиране в нетрезво състояние. По-рано днес бе издадена официална Европейска заповед за арест на нападателя от берлинското метро.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране