31.03.2015 | 13:06
Бабата на убития Никита разпознала него и майка му
Анна Леонтиева е от руския град Соликамск

Майката на Анна Леонтиева, чието тяло бе открито край Приморско, е разпознала дъщеря си и внука си Никита (5 г.) на снимките, разпространени от българското МВР. Това съобщи пълномощникът на руското президентство за правата на детето Павел Астахов след разкритията за смъртта на намереното в куфар момченце, цитиран от Интерфакс.

„В България продължава разследването на чудовищното престъпление – убийството на 5-годишния Никита и 35-годишната му майка Анна от Русия. Делото е взето под особен контрол. Работим в сътрудничество с МВнР на Русия и българските власти. Успяхме да намерим майката на Анна (бабата на Никита), която вече ги разпозна по снимки“, се казва в официалното съобщение на Павел Астахов.

Трупът на 5-годишния Никита Леонтиев  беше намерен в куфар край софийското село Пасарел на 20 март, а тялото на майка му Анна Леонтиева бе открито разчленено край Приморско  на 2 март. Вчера МВР разпространи снимките на жена и момченце, за които търси информация по разследването на тежко криминално престъпление. Именно тези снимки е разпознала майката на Анна.

Коя е Анна Леонтиева

35-годишната майка на малкия Никита е родена в третия по големина град в Пермска област – Соликамск, съобщава руската информационна агенция URA.Ru. Тя завършва право в Перм, омъжва се за свой състудент и започва работа в администрацията на местното правителство.  След 3-годишен брак Анна Леонтиева се развежда и се омъжва за бащата на Никита, който е много по-възрастен от нея.

Семейството е разполагало с много средства и е закупило недвижими имоти в България и Северен Кипър, а Анна карала червен мерцедес роудстър.  Скоро обаче последвал нов развод. Майката на Никита подала молба в съда за издръжка за детето. С друго дело пък получила част от семейното имущество и напуснала Русия с момченцето си.  Според руската агенция две години за майката и сина няма никаква информация. У нас полицията издирва мъж от кавказки произход за двойното убийство на майка и син. Официално не е съобщено името му. Предполага се, че той е напуснал страната и е заминал за Кипър. В същото време близки до разследването в България обясниха пред БНР, че първата ДНК експертиза е доказала само родствена връзка между жената, открита край Приморско, и детето в куфара. Заради това са назначени още експертизи, резултатите от които се чакат до няколко дни.

Източниците на националното радио обясниха, че все още е рано да се говори за конкретен извършител, тъй като историята с двойното убийство все повече се заплита.  Бащата на 5-годишния Никита пък няма да бъде разпитван в близките дни в полицията. Той е руски гражданин и няма данни да е влизал в България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране