23.10.2015 | 0:31
Бакшиш със златен талон преби катаджия
Таксиджията е бивше ченге, лежал в затвора за убийство

Таксиметров шофьор преби полицай след забележка за неправилно паркиране на площад „Народно събрание“ вечерта в сряда. 46-годишният Борис Тасев брутално се нахвърлил на униформения, защото щял да изпусне важни клиенти. Такива поне били първоначалните му обяснения, след като е задържан, пише „Стандарт“.

Таксиджията ударил силно катаджията в гърдите и му изкарал въздуха. На мястото веднага са пристигнали три патрулни коли, екип на ДАИ и една линейка. Тасев притежава златен талон за управление на МПС, който му е издаден от КАТ през 2012 г., научи „Стандарт“. Бакшишът е и с абсолютно чисто свидетелство за съдимост, издадено през октомври 2013 г. от Софийския районен съд. Независимо от това обаче се оказа, че е лежал в затвора.

Присъдата му е за убийство в състояние на афект, постановена от Софийския военен съд в качеството му на тогавашен служител на полицията. Бил е пуснат предсрочно през 2005 година. Преди това е работил като полицай в СДВР. Официално от МВР оповестиха, че около 21 часа служител на „Пътна полиция“ е направил забележка на таксиджията, защото бил спрял на пешеходна пътека. Казал му, че трябва да премести колата, но бакшишът не изпълнил разпореждането.

След като повторно се наложило катаджията да го предупреждава, таксиметровият излязъл от колата и го ударил в гърдите. Униформеният е прегледан във Военномедицинската академия и е освободен за домашно лечение. Тасев е задържан и остава в ареста за 72 часа, съобщиха от Софийската районна прокуратура. От ДАИ са проверили лиценза на таксито и е установено, че Тасев не е имал удостоверение за психологическо изследване и пътна книжка. Таксиметровият шофьор е обвинен за посегателство на лице, което изпълнява служебните си задължения – нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител. За такова престъпление законът предвижда наказание до 5 г. затвор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране