20.01.2017 | 0:19
„България он ер“ дава ефир на бившия шеф на СЕМ
Георги Лозанов вече е част от екипа на телевизията

Бившият шеф на Съвета за електронни медии Георги Лозанов вече е част от екипа на телевизия „България он ер“. От тази седмица медийният експерт ще се изявява в ефира с авторско обзорно шоу. „Необичайните заподозрени“ ще е базирано на персонифицираната журналистика, заявяват от медията. Предаването ще се излъчва на живо всяка неделя от 19 часа.

„Телевизия „България он ер“ се утвърди като високо професионална и европейски цивилизована територия в родната медийна среда, чиято редакционна политика е попътна на една стара моя амбиция, неосъществена досега поради друг тип ангажименти – да издирвам и давам трибуна на гласове и идеи, които поради екстравагантността си, полемичността си или инерции в мисленето трудно получават публичен достъп“, обясни завоя обратно в журналистиката Лозанов.

По думите му предаването ще търси скритите резерви на журналистиката, с които тя да се защити от нарастващите обвинения, че заобикаля истината, че традиционните медии са неспособни да се справят със ситуацията на „постистина“, предизвикана от липсата на правила в интернет.

Водещият обещава място в предаването да намерят неексплоатирани теми от сферата на политиката, изкуството, науката, медиите, градската среда, социалния живот, човешките права, междуинституционалните отношения и публичното поведение. Всяко издание ще включва авторски коментар на водещия по най-важните теми от седмицата. Лозанов възнамерява да дава трибуна на хора извън кръга на обичайните имена от ефира. Важен критерий за избора на гостите ще бъде нетрадиционната им гледна точка, а навлизането в територията на „жълтата“ журналистика ще е изключено, закани се Лозанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране