06.09.2016 | 19:07
Българската малоумна журналистика подобри рекорд на “Гинес”, утре пак
За 24 часа – в петък и събота, телевизиите излъчиха 216 репортажа за задръстванията на изходите на София, за „тапите” на границата с Гърция
Евгений Тодоров

Между т. н. „Рекорди на Гинес” има и такъв за най-популярно световно събитие. Прави се статистика колко телевизионни репортажа са били посветени на дадено събитие в продължение на 24 часа. Има класация, както в абсолютни цифри, така и в рамките на една държава.

От десетилетия рекордът се държи от американските медии.

След убийството на Кенеди тогавашните  американски  телевизии  са излъчили 122 репортажа. Рекордът е подобрен 2001 година – на разрушаването на „кулите” в Ню Йорк за едно денонощие, са били посветени 214 репортажа – почти двойно.

Последните 24 часа българските телевизии подобриха този издържал 15 години рекорд. За 24 часа – в петък и събота, те излъчиха 216 репортажа за задръстванията на изходите на София, за „тапите” на границата с Гърция и за мъките, които търпи в тази връзка българският народ. Макар и само с два репортажа повече – сегашният рекорд е подобрен.

Очаква се обаче той да се задържи само три дни. Тепърва предстои отразяването на „събитието на века” – завръщането на софиянци от Гърция и съответните задръствания. Тъй като част от репортажите съдържат критичен заряд, има надежда в следващата световна  класация по “свобода на словото” да се придвижим от 105 на 104-то място. Стойте пред телевизора и стискайте палци!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране