06.06.2015 | 23:49
Барселона покори Европа!
Златен требъл за испанците, Ювентус падна прав в Берлин

Барселона победи  с 3:1 Ювентус и спечели най-комерсиалния футболен турнир Шампионската лига за пети път.  Срещата, която се играе в Берлин, започна със силен натиск на Барселона, като испанците успяха да поведат още в четвъртата минута. Ракитич откри резултата, след като завърши атака, минала през пасове на Неймар и Иниеста.

До 20-та минута Барса доминира тотално, но вратарят на Ювентус Буфон успя да опази вратата си от още голове. Постепенно италианският тим се оживи, като успя да проведе и няколко атаки. Като цяло обаче Барселона продължи да е по-добрия отбор.

Барселона започна по-активно и второто полувреме, като Суарес имаше няколко възможности да вкара, но не успя да реализира. В 54-та минута Ювентус се върна в мача. Вратарят на Барселона Тер Стеген отрази удар на Карлос Тевес, но не успя да се намеси при добавката на Мората.

След гола Ювентус показа различна игра и завърза мача. В 66-та минута Даниел Алвеш повали в наказателното поле Пол Погба, но съдията Джунейт Чакър  не отсъди дузпа.

В следващата атака обаче Луис Суарес вкара за 2:1. Малко по-късно Неймар вкара още едно попадение, но съдията го отмени заради игра с ръка.  В последната минута на продължението Неймар вкара след контраатака и оформи крайния резултат 3:1.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране