02.07.2016 | 13:34
Батков-младши ли е новият „Вълк“ в чистотата
На 22 години, с диплома от Кембридж, управлява 9 дружества и завзема 10-те най-големи градове на България

Сериозна конкуренция се очертава в хигиенизиращия бизнес в България. След ерата на Румен Гайтански – Вълка, на сцената на бранша дефилира нов играч. Той съвсем не е непознат, защото това е синът на бившия президент на ФК „Левски“ Тодор Батков – Тодор Батков-младши. Само преди година той става горд собственик на холдинг „Чистота“ АД и от летящ старт влиза в бизнеса.

На 22 години наследникът на фамилията Батков, с диплома от престижния „Кембридж“ вече управлява 9 дружества. Действа със замах и вдига високо летвата на бизнеса си. Пробивният младеж знае, че никак няма да му е лесно, но въпреки невинната си възраст и малък опит бяга пред целите си. А те не са никак лесни за постигане. Защото там накъдето е тръгнал, отдавна има утъпкани пътеки, важното е как ще премине през бариета по средата.

Освен холдинг „Чистота“ Батков-младши е в бранша и с „Чистота комфорт“, „Чистота комфорт Консумативи“, а също и с „Автомивки Чистота Комфорт“. Всички фирми са ЕООД, като част от големия холдинг.

За една година младият напорист бизнесмен е разбрал ще може да разчита предимно на корпоративни клиенти. Те обаче и печалбата от тях едва ли ще заводолят амбициите му за надмощия над действащите играчи в чистофайнския бранш, така че да оцелее на пазара на услуги.

Въпреки крехката си възраст Батков младши не криел амбициите си да се пробва и в голямото и печелившо почистване на столицата, както и в други български общини. Дали пък Тодор Тодоров Батков не е новият „Вълк“? Пред него е само успешният път на процедурите за обществени поръчки, а дай Боже и броят на документите за кандидатстване на фирмите му да е равен на броя на подписаните договор.

„Засега той няма договори със Столична община“, потвърдиха пред BIG5.BG от Софийската общината. „Справяме се с конкуренцията основно с качество“, гордее се безстрашният бизнесмен.

Бъдещите му творчески планове са до края на годината за завземе поне още два града в България. А в стратегически план до 3 години Батков младши ще се реализира като младият „Вълк“, защото си е поставил за цел и с цялата си „Чистота“ трайно да завземе територии – 10-те най-големи градове в България. Очевидно Батков-младши вече е започнал умели да популяризира бизнеса си, защото не пести пари да плаща за реклама в медии.

„Не е нормално с 10 лева в джоба да можеш да регистрираш фирма и да се тупаш в гърдите, че имаш бизнес. Това го няма в нито една друга европейска държава – да внесеш капитала и след това да го изтеглиш“, възмущава се 22-годишният бизнесмен от нелоялната конкуренция.

Както се казва дай Боже всекиму на 22 години да е бизнесмен, а на 25 бизнесменът изместил Румен Вълка от бранша.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране