24.01.2024 | 14:08
Бау-бау! Пеевски заплаши президента с прокуратурата
Делян Пеевски сравни Румен Радев с куче, защото според него президентът се подчинява...

Втори ден санкционираният за корупция от САЩ, Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия Делян Пеевски, който в момента е шеф на ПГ на ДПС, атакува президента Румен Радев, като включва и прокуратурата. Обяви, че партията му ще изисква информация по дела, свързани с президента и с хора около него. В потока от намеци Пеевски сравни Радев с куче, защото според него президентът се подчинява.

„Тъмнината ще свърши, ще има светлина, както казваше едно бау-бау“, закани се Пеевски. На 14 декември президентът Радев заяви в софийската синагога по повод Ханука: „Светлината неизбежно побеждава мрака, стига да има хора с доблест и кураж, които не се страхуват да се борят за нея“.

Сравняването на държавния глава с куче Пеевски започна още вчера (23 януари) докато отвръщаше на Радев заради сезирането на Конституционния съд след избора на Десислава Атанасова (ГЕРБ) и Борислава Белазелков („Продължаваме промяната – Демократична България“). Пеевски вижда тъмнина в изявите и оповестяването от прокуратурата на информация по няколко сюжета, за които спомена завоалирано, неясно и заръча на медиите:

„Вие трябва да попитате какво става с разследванията за президента Радев. Да сте чули нещо за тях? Може би трябва да видим той в какви отношения е с главния прокурор (Борислав Сарафов, бел. авт.)! Да не би да има дела на трупчета? Какво се случи със записания разговор, където той спасяваше дамата на сърцето си? […] Заемете се с неговите съветници – къде потъна „Пътят на Копринката“, Сотир Ушев, кой е Касиерът? Това са много въпроси. Ако имаме прокуратура, да ги зададе“, бяха думите на Пеевски от вчера.

Сюжетът със съпругата на президента е от януари 2020 г., когато прокуратурата, тогава начело с Иван Гешев, обяви, че има данни за престъпление на президента заради укриване на документи по проверка за назначаването на Десислава Генчева (впоследствие Радева) на щат във Военновъздушните сили (ВСС) и предоставянето й на жилище.

1 коментар

  1. Кики рече: каза:

    Шиши Дебелог.зев ни управлява….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране