23.03.2015 | 12:34
БДЦ е новата присъдружна партия на Доган
Хората на Ахмед Доган ще лобират формацията на Христо Ковачки да бъде приета в АЛДЕ

ДПС ще подкрепи кандидатурата за членство в АЛДЕ на обновената партия ЛИДЕР, която от вчера вече се нарича Български демократичен център (БДЦ).

Решението за преименуването бе взето с пълно единодушие на третия конгрес на формацията, а помощта за приемане в семейството на европейските либерали дойде от организационния секретар на движението Мустафа Карадайъ. „Поели сте по либералния път и ние ще направим всичко възможно да ви помогнем за членството в Либералния алианс. Вие сте най-близката идейно и ценностно до ДПС партия“, подчерта Карадайъ в приветствие към делегатите.

Документите за членство на ЛИДЕР в АЛДЕ са подадени през 2013 г. Процедурата предвижда проучвателен период от една година. Заради извънредните избори през 2014-та кандидатурата е замразена. В близките дни вече от името на БДЦ молбата ще бъде подновена.

Досегашният лидер Кънчо Филипов се оттегля, а партията вече ще се ръководи от двама съпредседатели – Красимира Ковачка и Стефан Кенов, който напусна партията на Николай Бареков. Филипов ще ръководи Център за анализи и прогнози към БДЦ. Зам.-председателите ще са четирима – двама идват от ББЦ – Росен Петров и Христо Тодоров, и двама от ЛИДЕР – Петър Петров и Георги Недев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране