08.06.2016 | 0:01
БДЦ ням да се цепи, а ще се преименува
Групата се прекръства на "БДЦ-Народен съюз"

Парламентарната група на БДЦ няма да се разформирова. Това е окончателното решение на депутатите от двете формации, които я съставляват – БДЦ и Народен съюз. В резултат на двудневни тежки преговори от БДЦ отстъпили пред отдавнашното настояване на Народен съюз и тяхната формация да присъства изписана в наименованието на ПГ.

Така групата вече ще се нарича „БДЦ-Народен съюз“, а официално новината ще бъде съобщена в сряда в парламента. Депутатите, които са от месеци в обтегнати отношения, все пак са решили да спасят съществуването на групата. Веднага след споразумението помежду им днес петимата депутати на Светлин Танчев са си изтеглили документите от деловодството на парламента.

Те бяха подали заявления за напускане миналата седмица, с което автоматично ПГ се разпадаше, тъй като народните представители на Красимира Ковачка паднаха под заветното число 10, необходимо за съществуването на парламентарна група. С това отпадаха и всички допълнителни екстри и постове за членуващите в нея парламентаристи, които щяха да станат независими депутати.

Формалният повод за обтягане на отношенията бе обявяването на политически съюз между АБВ и Народен съюз и последвалото отнемане на председателски местав парламентарните комисии от Румен Йончев и Светлин Танчев. Така миналия петък те заедно с зам.-председателя на парламента Явор Хайтов, Георги Ковачев и Борислав Иглев обявиха, че стават независими.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране