05.06.2015 | 0:41
Бербатов заминава на преговори с гръцкия шампион
Нападателят е съвсем близко до подписване с "Олимпиакос"

Бившият капитан на националния отбор Димитър Бербатов и агентът му Емил Данчев ще отидат днес в Гърция за преговори с шампиона „Олимпиакос“. Това твърди изданието sport-fm.gr, което се позова както на местни източници, така и на хора във Франция, които са разбрали за намеренията на нападателя.

Според информацията треньорът на „Олимпиакос“ Витор Перейра търси подсилване на атаката на тима си и разглежда няколко варианта. Сред тях е и Бербатов, с когото предстоят преговори. Основното предимство на рекордьора по голове в държавния тим е, че след раздялата си с „Монако“ е свободен агент и няма да се плаща трансферна сума. Интерес към българина има от английските „Уест Бромич“ и „Борнемут“.

„Нямам нищо против да се завърна в Англия и отново да играя във Висшата лига. Чувствам се добре и смятам, че все още има какво да дам на футбола“, е заявил Бербатов пред вестник „Лондон Ивнинг Стандарт“ в началото на седмицата. Малко след това се появи информация, че и „Сампдория“ има интерес към 34-годишния футболист

Друг бивш национал – Валери Божинов, също може да заиграе в първенството на Гърция. Нападателят е свободен агент, след като договорът му с „Тернана“ (Ит) изтече и сега медиите в южната съседка твърдят, че той може да облече екипа на „Панатинайкос“. 28-годишният нападател е трета опция за атаката на тима, който ще участва в квалификациите на Шампионската лига. Преди Божинов се нарежда голмайсторът на гръцкото първенство Херонимо Баралес от „Астерас“ (Триполис) и Дуйе Чоп от „Динамо“ (Загреб).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране