01.07.2020 | 12:40
Бетонофрения – вижте черноморския ни бряг преди и сега
Синеморец, Резово, Крапец и всички останали не бетонирани крайбрежия ги очаква една и съща участ, ако само се цъка с език и се гледа отстрани, пише Борислав Борисов
Бетонофрения по родното Черноморие. Изцяло променен е обликът на плажовете у нас заради неспирните строежи през последните 15-17 години.

Снимки в интернет показват рязката промяна и бият тревога за безобразията, които се случват по българското Черноморие. Случващото се е определено като “бетонофрения” от  екологът и администратор на Facebook групата “Да не допуснем село Синеморец да се превърне в Слънчев бряг” Борислав Борисов.

Сателитни снимки показват как са изглеждали някои от най-ключовите плажове преди 15-17 години и как изглеждат днес. Борисов е използвал сателитни изображения от Google Earth. Използвани са първите налични сателитни снимки на съответните места – от 2003 г. и 2004 г. и са сравнени с 2017 г. или 2019 г.

“Създавам албума, за да видят всички черно на бяло до какво водят престъпленията срещу природата! Архитекти, общини, инспекции, министерства – всички те участват в бетонирането на нашата природа. И всеки един, който бездейства е съучастник в това унищожение!!!

Синеморец, Резово, Крапец и всички останали небетонирани крайбрежия ги очаква една и съща участ, ако само се цъка с език и се гледа отстрани. Ако не се обединим и не протестираме да се спре бетонирането на “Зона А”, чрез коренни промени в ЗУЧК – никой от власт имащите няма да го предложи или направи!!!”, пише Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране