06.05.2017 | 13:54
Бисери от Фейсбук за новата външна министърка : Ходя на опера, значи ставам за директор на Софийската ..
Как човек се наема да прави нещо, което нито е учил, нито има някакъв опит?

Кадровите решения в кабинета „Борисов“-  3 са прицел на  интерес. Във Фейсбук хората са особено чувствителни към рязката смяна в Министерството на правосъдието и Външно. Ето част от коментарите на свободната публика, в които могат да  огледат опита и подготовката си за заетите постове не един и двама управляващи.  Запазваме автентичния изказ на авторите:   

Методи Лалов, бивш председател на СРС: Министър Екатерина Захариева на профила си във Фейсбук: „Имам много какво да уча във външната политика, не съм била дипломат, но може би това е добре. Доста често е важен погледът отвън. Правосъдната реформа е и силен външнополитически въпрос“.

И аз не съм бил оперен певец и не съм танцувал балет, но знам какво е партитура, либрето и стъпка „па“, ходил съм и на опера и си тананикам под душа. Може би това е добре. Може даже да се окаже, че много зная. Значи мога да стана директор на Софийската опера и балет.
Правя този паралел като гражданин (щом Цацаров може да говори ту като главен прокурор, ту като гражданин, значи и аз мога).
Компетентността освен образование е и практически умения. Недоумявам как човек се наема да прави нещо, което нито е учил, нито има някакъв опит.

Юлия Куртева: Извинете че се намесвам..но не знам къде да си подам документите..свирих на цигулка в пионерска филхармония Балчик…ставам за министър на културата..имам 33 год. стаж в Енерго Варна..ставам за министър на енергетиката..с баща ми който беше военен обикаляхме гарнизоните..значи ставам за военен министър..от печалния и дългогодишен опит по болници ставам за здравен министър…аа да не забравя..като деца ни позволяваха да играем понякога на летището в Балчик и съм се качвала на МИГ 19 и 21 ..ставам за президент…и като гледам новите питам- къде да си подам документите???
Лиляна Каравачева: Ама то и президентът се учи в крачка, но като „наш“ си затваряме очите. За същото можем да плюем само по „противниците“.
Евгени Кънев:   Така е, това е трети ресор, който поема след регионално развитие и правосъдие ( Екатерина Захариева бел.ред). Това е в добрите традиции на старата българска демокрация, където политически лица заемат различни министерства , примерно Григор Начович е бил пет пъти различен министър. Ако има нещо позитивно , то това е в позитивния засега имидж на министъра на фона на останалите в кабинета. Лошата новина е, че реално нито има политически гръб, нито експертен опит в областта и позиции и ще трябва винаги да избира между отстояването на физиономия и министерстването на всяка цена …
Атанасов Евгени: А ако беше станала министър на земеделието…интересно каква ли препратка щеше да направи с реформата в правосъдието…?!
Вили Микова: Писна ми от фикуси
Юлия Иванова:Има такава категория хора, които са родени само за началници!Да не забравяме, че умният човек винаги подхожда със съмнение към способностите си, за разлика от семплия,  който всичко знае и всичко може.
 Елена Трифонова, журналист: Слушах тази сутрин новия министър на външните работи Екатерина Захариева. И си представях как седи срещу Лавров и той леко я преценява през очилата си….. Или турския външен министър. Или дори държавния секретар на САЩ. Очевидно е била отличничка-зубрачка в училище. Очевидно е много, ама много послушна. И очевидно ще бъде много, ама много послушен министър. Но безличен, категорично…. Жалко. За нея и за нас дори.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране